Zonguldak Milletvekili Erdoğan: Anayasa değişikliğinin sahibi millettir

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, temel felsefesi insan hakları, hukukun üstünlüğünü daha iyi bir temele oturtmak olan anayasa değişikliğ

  AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan , temel felsefesi insan hakları , hukukun üstünlüğünü daha iyi bir temele oturtmak olan anayasa değişikliğinin sahibinin millet olduğunu söyledi . Erdoğan , milletin bu meseleye bakış açısının da hep olumlu olduğunu kaydetti .

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan , gazetecilerle biraraya geldi . Konuşmasında referandum sürecine gelen anayasa değişikliği ile ilgili tartışma ve gelişmelere yer veren Erdoğan , anayasanın otuz maddesi üzerinde yapılması düşünülen değişikliklerin , bazı kesimlerin altın hisselerini engelleyeceği için birilerinin bundan rahatsızlık duymaya başladığını ifade etti .

Milletvekili Fazlı Erdoğan , " Oysa ki çoğumuz yargı sisteminin ağır işlemesinden hoşnut değiliz . Anayasa Mahkemesi ' nin yapısında yapılmak istenen değişiklik de aynı bağlamda , farklı farklı yapıları tek bir çatı altında toplamayı öngörmektedir . Anayasa Mahkemesi ' nde görev alacak 17 üye de asil üye olarak görev yapacak ve bundan böyle parti kapatma kararı alınırken en az 12 üyenin oy vermesi gerekecek . Bizim ülkemizde Anayasa Mahkemesi zaman zaman işin şeklini görüşürken detayına da girmiştir hatırlarsanız . Dolayısıyla da mahkemenin yetki aşımı noktasına gelmesiyle görev ihlalleri olması milletimizin gözünden kaçmamıştır . " dedi .

" TÜRKİYE OTUZ SENE BEKLEDİ "

Muhalefet partilerinen , zaman zaman bütün felsefeleri ayrı olmasına rağmen , bu konuda birleştiklerine dikkat çeken Milletvekili Erdoğan , şöyle devam etti :

" Biz şimdi geçmişi çok fazla karıştırmak istemiyoruz ama 12 Eylül 2010 tarihinde otuz yıl olgunlaşmış ülkemizin önüne getirilecektir bu anayasa değişikliği . Yeniden hukukun üstünlüğü , yeniden demokrasi , yeniden insan hakları , yeniden cumhuriyetin taçlandırılması , birey ve toplum özgürlüğü konularında Türkiye otuz sene bekledi . Teşkilat ve ülke olarak buna endeksliyiz . Halkımız buna ne der , bilemem . Şimdiden , " Hayır ' da hayır var ! " diyen partiler var . Milletimiz evet ' te mi hayır var , hayır ' da mı hayır var , bunu gösterecektir . Eğer milletimiz evet ' te hayır var diyorsa , o zaman birileri bu milletten özür dileyecektir .

Diyorlar ki milletvekili dokunulmazlığı kalkmıyor . Milletvekiline daha nasıl dokunulacak ki? Bunu merak ediyorum . Dört yılda bir millet gelip iradesiyle dokunuyor . Beğenmediğini alıp bir kenara koyuyor . Milletvekilliği düşen de yargıda yargılanıyor . Bir kürsü dokunulmazlığı var . O kadar da düşünce özgürlüğü olmalı . Ama bir öğretim görevlisi suç işlese , YÖK ' ün kararı olmadan o öğretim görevlisi yargıda yargılanamıyor . Herhangi bir kurumda da o kurum karar vermeden kurumda çalışan kimse yargılanamaz . Bunları düşündüğünüz zaman Türkiye ' de dokunulması en kolay olan milletvekilleridir . Hatta bazı devlet organlarında ya da adalette bir kusur varsa , onun hesabını da siyasilere , bize soruyor millet . Biz sizi seçtik , bunu neden düzeltmediniz , diyor . Yol mu yapacaksın , hastane mi yapacaksın ; bunların neden geciktiğini de bize soruyor . İşsizliği de bize soruyor . Çünkü iktidar biziz . Soracaktır . Demokrasi bunu gerektiriyor . Peki biz kime soracağız? Bürokrasiye . Peki bürokrasi bu işin önüne takoz koyuyorsa? " "

" HASTANENİN TEMELİNİ ATACAĞIMIZ GÜNLER YAKLAŞMIŞTIR "

Ereğli ' de yapılacak Yeni Devlet Hastanesi konusundaki gelişmeleri de değerlendiren Milletvekili Fazlı Erdoğan , atılan her olumlu adıma destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti . Fazlı Erdoğan , şöyle devam etti :

" Zor işlerdi , ama başardık . Biraz yavaş gitti belki ama çözülme aşamasına geldik . Kdz . Ereğli Belediye Meclisi ' nin geçtiğimiz günlerde aldığı önemli bir kararla da hastanemizin temelini atacağımız günler yaklaşmıştır . Sağlık Bakanlığı bir proje çalışması yapıyor . Plan ve imar konusunda belediyenin aldığı karar bir ay sonra askıdan inecek . Onaylandıktan sonra verilen program çerçevesinde hastanenin 120 dönüm arsasının ödemesi beş ay içerisinde yapılacaktır . Protokolde bunlar yazılıdır ; biz verdiğimiz sözlerin arkasındayız .

Ereğli Belediye Başkanına , bütün belediye meclis üyelerine ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum . Biz bu meselede gerçekten çok çaba harcadık . İstediklerimizi kısa sürede yapabilirsek , Ereğli ' de 400 yataklı hastane de o kadar kısa sürede hizmete girer . En fazla 24 aylık bire süre içerisinde de hastanenin yapımı bitecek ve vatandaşlarımız da kentte en çağdaş hastane hizmetlerini bulacaktır . Ayrıca , taslak proje üstünde bu işin ihale çalışmalarını da başlattık . Ortalama 60 trilyonluk bir bütçe üzerinden bir ihale konusudur bu . Böyle bir yatırımı Ereğli ' nin önüne koyabildiğimiz için mutluluk duyuyorum . "

" ADALET SARAYI VE FEN LİSESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR "

Devlet Demiryolları arazisi üzerinde de yapacakları yeni çalışmalar olduğunu belirten Erdoğan , Adalet Sarayı ' nın projesini bitirip bu yıl içinde temelini atmak için yoğun çalışmalarda bulunduklarını kaydetti . Erdoğan , Adalet Bakanlığı ' nın bütün yetkililerinin bu konuda çalıştığını söyledi .

Erdoğan , aynı arazi üzerinde yapılması planlanan Fen Lisesi konusunda da şu bilgileri verdi : " Fen Lisesi için düşündüğümüz çalışmalar var . Bildiğiniz gibi daha önce düşünülen yerde alttan bir mezar çıktı ; bu çalışma oradan engellendi . Sorunları çözmek için valilik , kaymakamlık , milli eğitim müdürlükleri çalışıyor . Ama sadece çalışmak yetmiyor . Bir de meselenin görünen ve görünmeyen boyutları var . Bu ekmek ve bu ülke hepimizin . Hepimiz aynı mutfakta çalışıyoruz ama birileri o mutfakta pişirilenin nasıl pişirilip önlerine geldiğini bilmiyor . Önemli olan mutfak tarafını görmek . Ben bu aşı pişirenlere gerçekten saygıda kusur etmiyorum . Tam pişmiş aşı da yemek yerine dökmek isteyenleri de sağduyuya davet ediyorum . Bizim temel görevimiz eğitimdir ; o Fen Lisesi ' ni de bir an evvel oraya kurmak istiyoruz . "

" ARSA SAHİPLERİ ARTIK ARSALARINI BEDELSİZ KULLANMA HAKKINA SAHİP OLABİLECEK "

Diğer yandan , Milletvekili Fazlı Erdoğan , Ereğli ' deki arsa sahiplerinin 5084 ' ten istifade ederek artık arsalarını bedelsiz olarak kullanma hakkına sahip olabileceklerini hatırlattı . Erdoğan , arsa tahsislerinin yeniden bedelsiz hale geleceğini ve OSB ' lerde yeniden bir yapılanma olacağını vurgulayarak , OSB bağlantı yolunun asfaltını yapmak için de Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ' ün kendilerine söz verdiğini söyledi .