İspanya Hollanda Dünya Kupası Finali ve maçın geniş özeti

Dünya Kupası Finalinde İspanya, Hollanda'yı uzatmaya giden maçta Iniesta'nın golü ile mağlup ederek 2010 Dünya Kupası'nın şampiyonu oldu. İspanya-Hollanda karşısında galip gelerek Dünya Kupası Şampiyonu oldu. Güney Afrika 2010 Dünya Kupası Şampiyonu İspanya...

İspanya Hollanda Dünya Kupası Finali ve maçın geniş özeti
  Hollanda 0-1 İspanya
Gol : Iniesta ( 117 ' ) ( İspanya )
Kırmızı Kart : Heitinga ( 109 ' ) ( Hollanda )

2010 Dü ; nya Kupası ' nın finalinde İspanya ile Hollanda karşı karşıya geldi . İspanyollar uzatmaya giden maç ; ı Iniesta ' nın golü ; ile 1-0 kazanarak şampiyon oldu .

HOLLANDA-İSPANYA MAÇ ; I GENİŞ Ö ; ZETİ İÇ ; İN TIKLAYINIZ

MAÇ ; IN GENİŞ Ö ; ZETİ

Tekmeler konuştu

Karşlaşmaya İspanya iyi başladı . 5 ' inci dakikada Xavi ' nin kullandığı kö ; şe vuruşunda Ramos kafayı vurdu kaleci son anda topu ç ; elmeyi başardı . 12 ' inci dakikada Xabi Alonso ' nun sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte topla buluşan David Villa ç ; ok sert vurdu ama top yan ağlarda kaldı .

İlk 15 dakikalık İspanya fırtınasını atlatan Hollanda , sert oyunu ve etkili presi ile maç ; taki dengeyi sağlamayı başardı . Portakallar ilk yarının uzatma sü ; resine kadar etkili bir atak geliştiremese de 15 ' inci dakikadan sonra İspanyolların da etkili olmasına izin vermedi .

45+1 ' inci dakikada ceza sahasının sağ ç ; aprazından topla buluşan Robben , yakın direk dibinden topu filelerle kucaklaştırmak istedi ama Casillas gole izin vermedi . 3 ' ü ; Hollandalı futbolculara olmak ü ; zere toplam 5 sarı kartın ç ; ıktığı ilk yarı golsü ; z sona erdi .

Robben işi uzattı

İkinci yarıya İspanya etkili başladı ama Holanda da Robben ile geliştirdiği kontra ataklarla etkili oldu . 62 ' inci dakikada Sneijder ' in enfes pasıyla savunmanın arkasına sarkan Robbeni kaleci ile karşı karşıya pozisyonda Casillas ' ı geç ; emedi . 77 ' inci dakikada Xavi ' nin kullandığı kö ; şe vuruşunda Ramos kafayı vurdu ama top ü ; stten auta gitti . 83 ' ü ; ncü ; dakikada bir anda vites arttıran Robben , Puyol ' dan sıyrıldı ancak bu kez Casillas ' ı geç ; meye ç ; alışınca topu Real Madridli eldivene kaptırdı .

İkinci yarının kalan dakikalarında da eşitlik bozulmayınca karşılaşma uzatmaya gitti .

Uzatmalar nefes kesti . . .

Uzatma bö ; lü ; mü ; nü ; n ilk bö ; lü ; mü ; nde etkili olan ataraf İspanyollardı . 95 ' inci dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Fabregas , Stekelenburg ' u geç ; meyi başaramadı . 101 ' inci dakikada ceza shasının sağ ç ; aprazında topla buluşan Navas ' ın vuruşunda top yan ağlarda kalınca uzatma bö ; lü ; mü ; nü ; n ilk devresi de 0-0 sona erdi .

Iniesta son noktayı koydu . . .

Uzatma bö ; lü ; mü ; nü ; n ikinci yarısında sahada Iniesta şov vardı . 109 ' uncu dakikada Heitinga tarafından dü ; şü ; rü ; len Iniesta rakibinin ikinci sarı kartı gö ; rerek oyundan atılmasını sağladı . 117 ' inci dakikada Fabregas ' ın klas pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Iniesta sert bir vuruşla Stekelenburg ' u mağlup etti ve kalan dakikalarda başka gol olmayınca İspanya , 2010 Dü ; nya Kupası şampiyonu oldu .

MAÇ ; TAN NOTLAR

İspanya tarihinde ilk kez oynadğı Dü ; nya Kupası finalinde şampiyon olurken , Hollanda ü ; ç ; ü ; ncü ; finalinden de baynu bü ; kü ; k ayrıldı .

MAÇ ; TAN DAKİKALAR

5 ' Xavi ' nin ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Ramos kafayı vurdu , Stekelenburg gole izin vermedi . . .

12 ' Xabi Alonso ' nun sağ kanattan yaptığı ortaya David Villa , arka direkte gelişine ç ; ok sert vurdu ama top yan ağlarda kaldı . .

46 ' Ceza shaasının sağ kö ; şesinde topla buluşan Robben beklenmedik bir anda vuruşunu yaptı . . . Casillas kapattığı kö ; şeye gelen topu kornere ç ; eldi . . .

62 ' Sneijder ' in enfes pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Robben ' in vuruşunda Casillas ayakları ile gole izin vermedi . . .

77 ' Xavi ' nin sol kanattan kullandığı kö ; şe vuruşunda arka direkte kafayı vuran Ramos mü ; sait bir pozisyonda olmasına rağmen topu auta gö ; nderdi . . . Goal