Srebrenitsa Katliamını Anma Töreni, Başbakan Erdoğan'ın Katılımıyla Başladı

Srebrenitsa katliamının 15'inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla başladı.

  Dün akşam saatlerinde eşi Emine Erdoğan , kızı Sümeyye Erdoğan , Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindeki heyet eşliğinde Bosna Hersek ' e gelen Erdoğan , 1995 yılında Sırp askerleri tarafından katledilen 8 binin üzerindeki Boşnak Müslüman için düzenlenen anma törenine katıldı . Anıt taşına Türkiye Cumhuriyeti çelengi bırakan Erdoğan , daha sonra Eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle beraber dua etti . Toplu mezarlardan çıkarılmış ve kimliği belirlenmiş
çok sayıdaki Boşnak cenazesi , 50 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verilecek . Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan anma töreni , Bosna Hersek Milli Marşı ardından liderlerin konuşmaları eşliğinde devam ediyor . Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ' in de ilk kez katıldığı anma töreninin ardından çeşitli görüşmelerde bulunacak olan Erdoğan ' ın , Bosna Hersek ziyaretinin ardından Sırbistan ' a geçmesi bekleniyor .