Güvenli, Bakan Demir'den TOKİ'nin Erzurum'da sadece arsa üretmesini istedi

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A.Mustafa Güvenli, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'e, Erzurum'un konut üretimi noktasında TOKİ'ye ihtiyacı olmad

  MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A . Mustafa Güvenli , Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ' e , Erzurum ' un konut üretimi noktasında TOKİ ' ye ihtiyacı olmadığını söyledi .

MÜSİAD Genel İdare Kurulu ( GİK ) toplantısı , Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ' in katılımıyla Denizli ' de gerçekleştirildi . Zirvede , inşaat sektörünün sorunlarıyla TOKİ ' nin konut uygulamaları masaya yatırılırken , toplantıya , Bakan Demir ' in yanı sıra MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan , MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A . Mustafa Güvenli , sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda işadamı katıldı . Toplantıda , Erzurum ' daki inşaat sektörünün durumuna ilişkin olarak hazırlanan bir rapor sunuldu .

MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli , Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile de bir araya geldi . Bakan Demir ile görüşmesinde Erzurum ' daki en güçlü ve lokomotif sektörün inşaat olduğuna vurgu yapan Güvenli , Erzurum ' da ' yapı kooperatifi ' sistemiyle üretilmiş 40 bin konut bulunduğuna dikkati çekerek , böyle bir yapı içerisinde TOKİ ' nin üreteceği konutlara ihtiyaç duyulmayacağını dile getirdi . TOKİ ' nin Erzurum ' da sadece arsa üretmesi gerektiğinin altını çizen Güvenli , " Çünkü Erzurum ' daki mevcut ' yapı kooperatifi ' sistemi , konut üretimine duyulan ihtiyacı zaten fazlasıyla karşılıyor . Bu nedenle TOKİ ' nin üreteceği konutlara Erzurum ' un ihtiyacının olmadığının kesinlikle bilinmesini istiyoruz . Yapılaşma noktasında bizim en önemli ihtiyacımız arsa temini ve üretimidir . Eğer TOKİ Erzurum ' da halka hizmet edecekse , bu hizmeti sadece arsa üretimi konusunda vermelidir . " dedi .

' Şehrimizde imar edilen konutlar TOKİ standartlarının çok üstünde '

Erzurum ' un , sahip olduğu bu nitelik sayesinde model bile alınabileceğini söyleyen MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli , " Bölgemizde öyle iller var ki , yapı kooperatifi sistemiyle yapılan konut sayısı 30 ' u bile geçmiyor . TOKİ ' nin bu durumdaki illerde konut üretmesi kadar doğal bir durum olamaz . Ama Erzurum ' u bu kategori içerisinde değerlendirmek yanlış olur . Kaldı ki , şehrimizde imar edilen konutlar , aynı zamanda kalite bakımından da TOKİ ' nin standartlarını geride bırakabilecek düzeyde . " diye konuştu .

Görüşmenin sonunda Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir , Başkan Güvenli ' ye , konuyla ilgili olarak gerekli incelemeleri hemen başlatacağı sözünü verdi .

İlde son yıllarda inşaat sektörünün yaşadığı durgunluğun başlıca nedeninin TOKİ uygulamaları olduğunu dile getiren Güvenli , " Erzurum ekonomisi açısından itici bir güç olan inşaat sektörünün ivme kaybetmesi demek , bağlı birçok iş kolunu da olumsuz yönde etkileyeceğinden , TOKİ ile ilgili olarak mutlaka bir adım atılması mecburiyeti ortaya çıkmıştır . Erzurum ' da konut üretimi işini üstlenebilecek ve halka çok daha ekonomik şartlarda konut üreterek , kentsel dönüşüm sürecine katkıda bulunabilecek çok sayıda yapı kooperatifi , müteahhit firma ve girişim bulunmaktadır . Çok önemli bulduğumuz bu hususun bundan sonraki süreçte de takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz . " ifadelerini kullandı .