Bakan Atalay: Kurumlara güven sıralamasında Emniyet Teşkilatı birinci sırada

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, vatandaşın emniyet teşkilatına güveninin giderek arttığını söyledi.

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu'n

  İçişleri Bakanı Beşir Atalay , vatandaşın emniyet teşkilatına güveninin giderek arttığını söyledi .

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu ' nun temel atma töreninde konuşan İçişleri Bakanı Atalay , AK Parti Hükümeti olarak aylık Türkiye gündemi araştırmaları yaptırdıklarını bildirdi .

Milletin nabzını tutmaya çok önem verdiklerinin altını çizen Atalay , " Araştırmalarda tabi pek çok konuyu da tespit ediyoruz . Kurumlara güven kısmında son aylarda birinci sırada emniyet teşkilatımız geliyor . Vatandaşımızın emniyet teşkilatına güveni giderek artıyor . " dedi .

Bu durumun polislerin , vatandaşa sahip çıkan , saygı ve sevgi duyan tavrının bir sonucu olduğunu aktaran Atalay , " Biz bundan çok memnunuz . Toplumla güvenlik teşkilatlarımızın bütünleşmesi çok önemli . Buna gayret ediyoruz . Ayrıca , hükümet olarak her yılın sonunda bir araştırma yaptırırız . Bunu , Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) yapar . Orada kendi icraatımızı sordururuz . Yani hükümetin bir yıllık yaptığı çalışmalarda hangi hizmetlerinden vatandaş en çok memnun , hangi hizmetlerinden az memnun , hangilerini çok eleştiriyor , bunu tespit ederiz . " diye konuştu .

" 2009 ARAŞTIRMASINDA VATANDAŞ EN FAZLA ASAYİŞ HİZMETLERİNDEN MEMNUN "

Bunun adının ' Yaşam Memnuniyet Araştırması ' olduğunu ifade eden Bakan Atalay , konuşmasına şöyle devam etti : " Bunu 2003 yılında devlet bakanlığı görevim sırasında ben başlatmıştım . Bu , her yıl yapılıyor ve mukayese de ediyoruz . 2009 yılı araştırmasının sonucunda vatandaşın en fazla memnun olduğu hizmetler asayiş hizmetleridir ve polis teşkilatına bu konuda güvenidir . 2008 yılı sonunda vatandaşın en fazla memnun olduğu sağlık hizmetleriydi . 2009 ' da asayiş hizmetleridir . Yani bu , kendi kendimizi bir anlamda denetleme için o manada yaptığımız bir çalışmadır . "

Temeli atılan Polis Meslek Yüksekokulu hakkında da bilgi veren Bakan Atalay , bu okulun bakanlığın en önemli yatırımlarından biri olduğunu söyledi .

Yapılacak okulun , Türkiye ' nin en modern polis okullarından biri olacağını aktaran Atalay , okulun birinci etap 500 kişi , ikinci etap 500 kişi olmak üzere toplam bin kişilik olacağını bildirdi .

Mevcut Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü binasının da yeterli olmadığını dile getiren Atalay , Afyonkarahisar ' a yeni Emniyet Müdürlüğü binası yapacaklarını ve bu konuda görüşmelerin devam ettiğini kaydetti . Atalay , atıl halde bekleyen Polis Rehabilitasyon Merkezi ' nin ihalesinin 11 Ağustos ' ta yapılacağını ve hızlı bir şekilde bitirileceğini söyledi .

" TÜRKİYE ' NİN EN MODERN POLİS OKULU OLACAK "

Programa katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu ' nun Türkiye ' nin en modern polis okulu olacağını söyledi . Polislerin her şeyin en güzeline layık olduğunu aktaran Eroğlu , onlarla gurur duyduklarını bildirdi .

Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) Başkanı Erdoğan Bayraktar ise TOKİ tarafından yaptırılan polis okulunun , 30 Temmuz 2011 Cumartesi günü saat 10 . 59 ' da hizmete açılacağını söyledi . 22 , 5 milyon TL ' ye malolacak polis okulunun , sosyal donatıları ile birlikte 7 bloktan oluşacağını dile getiren Bayraktar , 79 bin metrekare uygulama alanı olan okulun , kapalı alanının da 26 bin metrekare olduğunu bildirdi .

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay , Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu , Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga , Belediye Başkanı Burhanettin Çoban , Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal , AK Parti milletvekilleri Sait Açba , Halil Aydoğan , Zekeriya Aslan , Ahmet Koca ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar , birlikte düğmeye basarak Polis Okulu ' nun temelini attılar .