Kılıçdaroğlu: Buyursun Gelsin Görüşelim Altınoluk

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Sayın Başbakan görüşme talebinde bulunmuş.

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , ' Sayın Başbakan görüşme talebinde bulunmuş . Biz de ' buyursun gelsin , görüşelim ' diyoruz ' dedi .
Kılıçdaroğlu , Balıkesir gezisi kapsamında , Altınoluk Belediye Başkanlığını ziyaret etti . Belediye binasının ikinci katından vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu , 12 Eylül ' de yapılacak referandumda ' hayır ' oyu kullanmalarını istedi . Halkın iktidarını kurmak için yola çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu , yapılacak ilk seçimlerde CHP ' yi iktidara taşıyacak desteği istedi .
CHP lideri , konuşmasının ardından Belediye Başkanı Hasan Özpolat ' ın makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı .
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın görüşme talebine ilişkin mektubuyla ilgili bir soru üzerine , Kılıçdaroğlu , mektubun CHP Genel Merkezi ' ne ulaştığını söyledi . Konuyu Pazartesi günü yapılacak Merkez Yönetim Kurulu ( MYK ) toplantısında görüşüp değerlendireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu , ' Sayın Başbakan ' a Parlamento ' da bizim de uygun olduğumuz bir saatte randevu vereceğiz . Kendilerine ileteceğiz ' dedi .
Bir gazetecinin , ' Prensipte olumlu yaklaştınız yani? ' şeklindeki sözleri üzerine Kılıçdaroğlu , ' Sayın Başbakan görüşme talebinde bulunmuş . Biz de ' buyursun gelsin , görüşelim ' diyoruz . Herhangi bir ön yargımız söz konusu değil ' diye konuştu .
Kılıçdaroğlu , ' Gazetelerde 12 Eylül referandumu sonrasında Deniz Baykal ' ın yeniden dönebileceği şeklinde haberler çıktı . Bu konuda ne düşünüyorsunuz? ' sorusuna ' Herhangi bir yorum yapmak istemiyorum . Partimize üye olan , parti üyesi olan herkesin potansiyel olarak genel başkan olma hakkı vardır zaten ' yanıtını verdi .

- ' BAŞBAKAN ' IN SADECE EZBERİNİ DEĞİL , DÜZENİNİ DE BOZACAĞIZ ' -

Kılıçdaroğlu , Edremit ilçesinde de parti otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti . Kılıçdaroğlu , Türkiye ' de işsizliğin en temel sorun olduğunu belirterek , ' Sayın Başbakan , ' her üniversite bitiren iş bulacak diye bir şey yok ' diyor . Senin çocuğun ile Edremitli ' nin çocuğunun kaderi aynı değil . Sen çocuğuna gemi alabilirsin ama Edremitli ' nin böyle bir şansı yok . Sayın Başbakan ' ın sadece ezberini değil , düzenini de bozacağız ' diye konuştu .
Türkiye ' nin geçmiş dönemlerde kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden biri olduğunu ama bu durumun yanlış tarım politikaları nedeniyle değiştiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu , buğdaydan pamuğa , arpaya , tütüne kadar pek çok tarım ürününün ithal edilmeye başlandığını söyledi . Kılıçdaroğlu , iktidarları döneminde başta zeytincilik olmak üzere tarımı yeniden canlandıracaklarını belirtti .
10 . 07 . 2010 17 : 23 : 11