'Hakem Kararları Yüzde 96 Doğru' Derdepoort

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Hakem Komitesi Başkanı Jose-Marcia Garcia-Aranda, Dünya Kupası'nda görevli hakemlerin kararlarının yüzde 96 doğru olduğunu söyledi.

  Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği ( FIFA ) Hakem Komitesi Başkanı Jose-Marcia Garcia-Aranda , Dünya Kupası ' nda görevli hakemlerin kararlarının yüzde 96 doğru olduğunu söyledi .
Jose-Marcia Garcia-Aranda , yaptığı açıklamada , Dünya Kupası ' ndaki 62 maçın hakem raporlarının , hakem komitesi üyelerince frikik , penaltı ve gol kararları açısından incelendiğini , kararların yüzde 96 doğru olduğunu belirtti .
' Dünyanın en iyi oyuncuları burada ve 15 penaltıdan sadece 9 ' u gol oldu . Bu da yüzde 60 ' a tekabül ediyor . Yüzde 96 ile kıyaslandığında , bu Dünya Kupası ' nda hakemlerin daha iyi olduğunu düşünüyorum ' diyen Garcia-Aranda , kupada bugüne dek 62 maç oynandığını , bu kadar maçta hakemlerin hata yapmasının normal olduğunu ifade etti .
Hakemlerin , bu Dünya Kupası ' nda geçmişteki diğer kupalara oranla daha az kırmızı ve sarı kart gösterdiğini ve sakatlıkların azalmasının önemli olduğunu kaydeden Garcia-Aranda , ' Bu , hakemlerin oyunun kontrolünü ellerinde tuttuğunu ve oyuncuları koruduğunu gösteriyor ' dedi .
Hakem görevlendirmeleri konusunda bir sürpriz yaşamadıklarını , bu konu üzerinde çok çalıştıklarını ve hakemlerin düzeylerini çok daha iyi bulduklarını ifade eden Garcia-Aranda , ' Bu hakemlerle yıllardır çalışıyoruz , onları yeni teknolojiyle ve video görüntülerini izleterek mümkün olduğunca iyi eğitiyoruz ' dedi .
Garcia-Aranda , FIFA ' nın , yapılan hataları gizlemeye çalışmadığını , hakem hatalarının dikkatle incelendiğini ifade ederek , hakemlerle günlük bilgilendirme konuşması yaptıklarını , bu konuşmaların onların bir sonraki maçlarında kendilerini geliştirmeleri için faydalı olduğunu kaydetti .

10 . 07 . 2010 18 : 11 : 23