4 Hollandalı'dan 3'ü yarı finali TV'den canlı izledi

ÇOĞU kişi tarafından tarihin en sıkıcı Dünya Kupası olarak yorumlanan Güney Afrika 2010'da son yaklaştıkça izlenme oranları da yukarı çıkıyor. Son olarak, Hollanda Milli Takımı'nın yarı final m...



ÇOĞU kişi tarafından tarihin en sıkıcı Dünya Kupası olarak yorumlanan Güney Afrika 2010'da son yaklaştıkça izlenme oranları da yukarı çıkıyor. Son olarak, Hollanda Milli Takımı'nın yarı final maçında Uruguay'ı 3-2 yenerek finale çıkması yeni bir rekoru da beraberinde getirdi.
Maçı yayınlayan NOS kanalı, programın 12.3 milyon kişi tarafından izlendiğini duyurdu. Hollanda'nın toplam nüfusu ise son verilere göre 16.5 milyon civarında. Kanal ayrıca Hollanda tarihi boyunca en fazla izlenen 10 programın tamamının milli takımın maçları olduğunu kaydetti.
ALMANYA-İSPANYA KIL PAYI KAÇTI
Aynı şekilde, bu maçtan bir gün sonra oynanan İspanya-Almanya mücadelesi de rekorun kapısından dönerken, Barlovento Comunicacion Enstitüsü, İspanya'da maçın 14 milyon kişi tarafından izlendiğini duyurdu. Açıklamaya göre, bu o saatte televizyon izleyenlerin yüzde 81.5'ine karşılık geliyor. Bu alanda rekor İspanya'nın Euro 2008 finalinde Almanya ile yaptığı maçta kırılmış ve o maçı ülkede 14.4 milyon kişi canlı takip etmişti.
Akşam