17 Yıldır Tamamlanmayı Bekliyor Avanos 10.07.2010

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Nevşehir'in Avanos ilçesinde yapımı yarım kalan Kayadan Oyma Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , Nevşehir ' in Avanos ilçesinde yapımı yarım kalan Kayadan Oyma Kültür Merkezi ' nde incelemelerde bulundu .
Yapımına 1993 yılında başlanan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamayan Kayadan Oyma Kültür Merkezi ' ni gezerek bilgi alan Bakan Günay ' Burası beni çok heyecanlandırdı ' dedi .
Günay , bir bölümü oyulmuş halde olan 4750 metre kare büyüklüğündeki kongre merkezinin müzeye dönüştürülmesinin düşünüldüğünü belirterek şunları söyledi :
' Burası Kapadokya ' nın tam merkezi konumunda . Burayı yeniden proje hazırlatıp bir müze haline dönüştürmek istiyoruz . Burası kayadan oyma mükemmel bir müze olabilir . Bu proje bize uluslararası alanda ödül bile kazandırabilir . Projenin çok iyi hazırlanması lazım . Zira geri dönüş yok . Proje için uluslararası bir çalışma yapılmalı . Bakanlık olarak böyle bir proje için gereken desteği sağlarız . Burası çok iyi bir bölge müzesi olur . Depolarımızda teşhir edilemeyen çok tarihi eserimiz var . '
Bakan Günay , merkezin sadece müze olarak değerlendirilmeyeceğini de ifade ederek , ' Burada müzenin dışında kafeler , butik oteller , sosyal yaşam alanları da kurulabilir . Burası beni çok heyecanlandırdı . Burayı en iyi şekilde değerlendireceğiz . Acele etmeyeceğiz ama çok da geç kalmayacağız ' diye konuştu .

10 . 07 . 2010 16 : 38 : 35