Siirt'teki Çatışmada 4 Şehit, 2 Yaralı Siirt

Siirt'in Pervari ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir üsteğmen, 3 köy korucusu şehit oldu, 1 astsubay ve bir er yaralandı.

  Siirt ' in Pervari ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir üsteğmen , 3 köy korucusu şehit oldu , 1 astsubay ve bir er yaralandı .
Siirt Valiliğince yapılan açıklamada , dün gece saat 23 . 00 sıralarında Pervari ' nin Sarıyaprak köyü kırsalında konuşlu bulunan askeri birlik ve yakın emniyet unsurlarına bir grup PKK ' lı teröristin sızma girişiminde bulunulduğu belirtilerek , sızma girişiminin fark edilmesi üzerine çatışma çıktığı ifade edildi .
Çatışmada , bir üsteğmenin şehit olduğu , bir astsubay ve bir erin yaralandığı bildirilen açıklamada , çatışmanın ardından takviye amacıyla Doğan köyüne ait bir geçici köy korucusu timinin bölgeye gittiği , timin bölücü terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürüldüğü kaydedildi .
Açıklamada , elde edilen ilk bilgilere göre , teröristlerin pususu sonucu 3 geçici köy korucusunun şehit olduğu , bölgede operasyonlara devam edildiği bildirildi .


01 . 07 . 2010 09 : 05 : 02