Hassa'da terörist zannedilip öldürülen köylülerle ilgili soruşturma sürüyor

Hatay'ın Hassa ilçesinde iki köylünün terörist zannedilerek öldürülmesi olayını soruşturmak üzere gelen müfettişler çalışmalarını sürdürüyor.

Salı g

  Hatay ' ın Hassa ilçesinde iki köylünün terörist zannedilerek öldürülmesi olayını soruşturmak üzere gelen müfettişler çalışmalarını sürdürüyor .

Salı günü akşam saatlerinde Hatay ' a gelen Mülkiye Başmüfettişi Namık Kemal İlhan ve beraberindeki heyet , dün sabah saatlerinde olayın yaşandığı Dedemli Köyü Şeker Deresi mevkiine Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz , İl Jandarma Alay Komutanı Vedat Çolak ile birlikte gitmişti .

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Hassa Hükümet Konağı ' nda olaydan yara almadan kurtulmayı başaran İbrahim Yalçın ile görüşen İlhan , konuyla ilgili gizlilik kararı alındığı gerekçesiyle devam eden soruşturma hakkında bilgi vermedi .

Askerlerin dur ihtarına uymadıkları gerekçesi ile terörist zannedilerek açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Mustafa Fil ve Ali Dalmış ' ın yakınları da Mülkiye Müfettişi İlhan ile görüştü . Olaydan yaralı olarak kurtulan ve halen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavisi süren Mustafa Sak ' ın da bilgisine başvurulması bekleniyor .

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım , Hassa ' da meydana gelen olayın ardından başlattıkları idari soruşturmanın devam ettiğini söyledi . Olayla ilgili bir yandan Hassa Cumhuriyet Savcısı , bir taraftan da İçişleri Bakanlığından gelen mülkiye müfettişleri tarafından inceleme yapıldığını kaydetti .