Genelkurmay: Siirt'teki çatışmada 12 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt'te teröristlerle çıkan çatışmada 12 teröristin öldürüldüğünü, olayda 1 astsubay, 1 uzman çavuş ile 3 geçici köy korucusu

  Genelkurmay Başkanlığı , Siirt ' te teröristlerle çıkan çatışmada 12 teröristin öldürüldüğünü , olayda 1 astsubay , 1 uzman çavuş ile 3 geçici köy korucusunun şehit olduğunu bildirdi .

Yapılan yazılı açıklamada , Siirt ' in Pervari ilçesi Doğan Köyü ( Değirmentaşı Tepe ) İleri Üs Bölgesi ' ne 30 Haziran tarihinde saat 23 . 00 sıralarında , bölücü terör örgütü mensupları tarafından 5 ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı teşebbüsünde bulunulduğu belirtildi . Saldırı teşebbüsüne güvenlik güçlerince anında karşılık verildiğinin dile getirildiği açıklamada , şöyle denildi : " Ancak teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu ; 1 subay , 1 astsubay , 1 uzman çavuş ve 1 er yaralanmıştır . Yaralı personel helikopterle tahliye edilmiş , ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı subay ve uzman çavuş kurtarılamayarak şehit olmuştur . Bu saldırı ile eş zamanlı olarak diğer bir terörist grup tarafından Doğan köyü - Sarıyaprak arasındaki yolun emniyetini almak üzere görevlendirilmiş olan geçici köy korucuları timine de silahlı saldırıda bulunulmuş ve saldırı sonucu 3 geçici köy korucusu şehit olmuştur . Teröris grupların kaçmasını engellemek maksadıyla tespit edilen hedefler bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ve taarruz helikopterleri ile ateş altına alınmıştır . Bu faaliyetle kordineli olarak , bölgeye sevk edilen takviye birliklerce yapılan takip ve arazi araması esnasında , 12 teröristin silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir . " denildi .

Genelkurmay , saldırı teşebbüsünde bulunan ve bölgeden kaçmaya çalışan diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak operasyonların ise devam ettiğini bildirdi .