Engelliler, sosyal aktivite merkezi istiyor

Kayseri'de engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ile bir araya gelerek sorunlarını akt

Kayseri'de engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ile bir araya gelerek sorunlarını aktardı. Engelliler, içerisinde spor aktivitelerinin yapıldığı tamamen kendileri için düzenlenmiş bir merkez istedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda engelli sivil toplum kuruluşları adına konuşan Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kemal Aytekin, en büyük eksiklerinin içinde çeşitli spor ve sosyal aktiviteleri gerçekleştirebilecekleri bir merkezlerinin olmaması olduğunu belirtti. Bu konuda Genel Sekreter Mustafa Yalçın'dan yardım talebinde bulundu. Aytekin, engellilerin günlük yaşam içinde karşılaştıkları çeşitli sorunlar hakkında da bilgiler vererek, engellilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi konusundaki taleplerini iletti.

Kayseri Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise, Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve bu konuda çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Yalçın, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturmuş oldukları Özürlüler Koordinasyon Merkezi sayesinde Kayseri'de yaşayan engelli vatandaşların yaş, cinsiyet ve özür oranı gibi kriterlerini tespit ederek bir envanter çıkardıklarını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi'nin engelli vatandaşların her türlü ihtiyacının giderilmesi konusunda azami gayret gösterdiğinin altını çizen Genel Sekreter Yalçın, Engelli Sivil Toplum Kuruluşları tarafından dile getirilen taleplerin karşılanması konusunda da ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.