Eğitim-sen'den Hüseyin Çelik Hakkında Suç Duyurusu Ankara

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Seviye Belirleme Sınavı (SBS) uygulaması ile öğrencilerin ve velilerinin mağduriyetine neden olduğu iddiasıyla eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

  Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası ( Eğitim-Sen ) , Seviye Belirleme Sınavı ( SBS ) uygulaması ile öğrencilerin ve velilerinin mağduriyetine neden olduğu iddiasıyla eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu .
Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç , Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasında , Çelik ' in , SBS ' ye başlandığı sırada , bu uygulamanın , çok değişik yönleriyle olumlu olduğu , eğitim ve öğretim sürecini ilerleteceği , niteliğini artıracağı ve çocukları okul odaklı bir eğitim öğretime yönlendireceği yönünde bir takım tespitler yaptığını anımsattı .
Bu tespitlerin doğru olmadığını o dönemde Eğitim-Sen olarak ifade ettiklerini ve bu konuda ortaya çıkarttıkları raporları yetkililerle paylaştıklarını ifade eden Kılıç , ' SBS ' lerin , iddia edildiği gibi eğitim öğretimin niteliğini artırmayacağını , tam tersine çocuklarımızı dershanelere bağımlı kılacağını , okuldan uzaklaştıracağını , onları psikolojik anlamda ciddi olarak sıkıntılarla karşı karşıya bırakacağını ve velilerimizin dershanenin yarattığı maddi yük nedeniyle ciddi anlamda sıkıntıya düşeceğini ifade etmiştik ' diye konuştu .
Bunların hiçbirinin dikkate alınmadığını savunan Kılıç , ' uygulamanın , bugüne kadar öğrencilerin ve velilerinin hem maddi hem manevi anlamda yıkıma uğramalarına sebep olduğunu ' söyledi .
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ' nun , SBS ' nin 6 . ve 7 . sınıflarda kaldırılacağını , sadece 8 . sınıflarda gerçekleştirileceğini duyurduğu açıklamasında , eski Bakan Hüseyin Çelik ' in ifadelerinin tam tersini ortaya koyduğunu vurgulayan Kılıç , ' Nimet Çubuk ' un ifadeleri adeta bir itiraf niteliğindedir . Yaşanan mağduriyetlerin ortaya konduğu bir döküm niteliğindedir ' dedi .
Eğitim-Sen olarak , öğrencilerin ve velilerinin mağduriyetinin hesabını soracaklarını belirten Kılıç , bunun hukuksal sonucunun da olması gerektiğini kaydetti .
Kılıç , eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ' in , ' görevini kötüye kullandığını ' iddia ederek , bu kapsamda , kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti .
Açıklamanın ardından , Zübeyde Kılıç ve beraberindekiler , suç duyurusu dilekçesini , Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sundu .
01 . 07 . 2010 13 : 14 : 51