Dursunbey'deki Sabıkalı Ocak Yeniden Üretimde Balıkesir

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, 23 Şubatta meydana gelen ve 17 işçinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlamasının yaşandığı kömür ocağı yeniden işletmeye açıldı.

  Balıkesir ' in Dursunbey ilçesinde , 23 Şubatta meydana gelen ve 17 işçinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlamasının yaşandığı kömür ocağı yeniden işletmeye açıldı .
Maden ocağının sahiplerinden Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Erhan Ortaköylü , gazetecilere yaptığı açıklamada , grizu patlamasının yaşandığı ocağın denetlemelerden sonra tekrar çalışmaya başladığını söyledi .
Dursunbey ' in sadece kömür madeniyle değil , kromu ve mermeriyle de önemli bir ilçe olduğunu belirten Ortaköylü , ancak son yaşanılan ekonomik krizden dolayı madenlerle ilgili araştırmaların biraz geri kaldığını vurguladı .
Ortaköylü , ailesinin 60 yıldan beri bölgede kömür madenciliği yaptığını ifade ederek , şöyle konuştu :
' Bunun 30 yılı da bana ait . Ben bu yöreye sevgi ve aşkla bağlıyım . Çok üzüntülü günler de yaşadık . ' Bütün emniyet tedbirleri alındı ' diye düşünmüştük . Ama herhalde eksiğimiz varmış , bunları tamamladık . Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının kontrollerinden sonra tekrar çalışmaya başladık . Bu çalışmaların başında da kömürün bir yaşam biçimi olduğu Zonguldak Türkiye Taş Kömürü İşletmesinden 3 üst düzey yönetici transfer ettik . İşletmemiz çalışmaya devam edecek . Örnek bir işletme kurduğumuzu düşünüyorum . Bunun böyle olmasının devamını da diliyorum . Daha iyilerini de yapmaya çalışacağız . '
Maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin yakınları için vakıf kurma çalışması yürüttüklerine dikkati çeken Ortaköylü , ölen madencilerin çocuklarının tüm eğitim masraflarının bu vakıf tarafından karşılanacağını bildirdi .
01 . 07 . 2010 12 : 19 : 40