Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu Erzurum'da

Diyanet İşleri Başkanı Prof

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu Erzurum'da
  Diyanet İşleri Başkanı Prof . Dr . Ali Bardakoğlu , ezan sesinin düşürülmesi tartışmasına açıklık getirerek , herhangi bir düşürülme olmayacağını , sadece megafondan kaynaklanan hışıltılara bir ayar yapılarak ezanı okuyanın sesinin daha güzel çıkması için çalışmalar yapılacağını belirtti .
Bugün uçakla Erzurum ' a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof . Dr . Ali Bardakoğlu , gazetecilerin sorularını cevaplandırdı .
Medyada ezan sesi konusunda yapılan tartışmanın gereksiz bir tartışma olduğunu vurgulayan Bardakoğlu , şöyle konuştu :
" Bizim milletimiz hiçbir zaman ezan sesini tartışma konusu yapmaz . Her zaman herkesin ahenkle dinleyeceği bir ezanın okunması için gayretteyiz . Milletimizin talebi ile Diyanet İşleri Başkanlığı ' mızın düşünceleri arasında bir fark yoktur . Çevreyi rahatsız etmeden , ses ayarını iyi tutarak bu hoparlörün mekanik hışıltısına kurban gitmeden insan sesini güzel yansıtacak Ezan-ı Muhammediye ' i okumaktır . Gayretimiz bu yöndedir . Medyaya yansıyan tartışmalar ciddi bir tartışma değildir . "
Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu , ayrıca Ramazan ' dan önce kadro boşluklarını tamamlamak istediklerini ifade ederek , " Türkiye Büyük Millet Meclisi ' nde ( TBMM ) bugün Diyanet İşleri konusu görüşülecek . 11 binden fazla camimizde kadromuz yok . 5 bin açıktan atama izni gelirse vekil imamlar ile birlikte Ramazan ayına önümüzdeki kış dönemine kadro eksik olmadan gireriz " dedi .