Çevreci Öğretmen Manisa'dan Hakkari'ye Yürüyor Manisa

İ ÖĞRETMEN MANİSA'DAN HAKKARİ'YE YÜRÜYOR

MANİSA (A.

  İ ÖĞRETMEN MANİSA ' DAN HAKKARİ ' YE YÜRÜYOR

MANİSA ( A . A ) -01 . 07 . 2010- Çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla daha önce Edirne ' ye ve Ankara ' ya yürüyen 22 yıllık öğretmen Cuma Toygar , bu kez Manisa ' dan Hakkari ' ye yürüyüş başlattı .
Manisa Necatibey İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Cuma Toygar ( 48 ) , küresel ısınma ve çevre kirliliği sorunlarına dikkati çekmek amacıyla hareket ettiğini , daha önce Manisa ' dan Ankara ' ya 23 günde 800 kilometrelik , Manisa ' dan Edirne ' ye de bin kilometrelik yürüyüşler yaptığını hatırlattı .
Toygar , bugün Manolya Meydanı ' ndan başlatacağı iki bin kilometrelik Hakkari yürüyüşünü 60 günde tamamlayıp 31 Ağustos ' ta Hakkari ' de olmayı planladığını belirtti .
Yanına sadece çadır , uyku tulumu ve yiyecek aldığını söyleyen Toygar , ' Akdeniz ' i boydan boya sahilden dolaşacağım . Yine geceleri dağ başlarında , ovalarda , dere yataklarında yatacağım . Kızgın güneşin altında her gün 40 ile 50 kilometre arasında yol yürümeyi hedefliyorum . Bu uzun , yorucu ve zahmetli yolu doğaya olan aşkım ve çevreye olan sevdam sayesinde tamamlayacağım . Bu yürüyüşlerimde binlerce kilometre yolu yaya olarak , iklim değişikliğine , küresel ısınmaya , doğa katliamına ve çevre kirliliğine tepki göstermek için yaptım ve bundan sonra da yapacağım ' dedi .
Toygar , bir soru üzerine , eşinin kendisini anladığını ancak gitmesini istemediğini belirtti . Toygar , yol boyunca karşılaştığı herkesi insanın doğaya verdiği zararlar konusunda bilinçlendireceğini kaydetti .

01 . 07 . 2010 12 : 23 : 53