'Bi'büyük Fest' Kuruçeşme Arena'da İstanbul

YÜK FEST' KURUÇEŞME ARENA'DA 

İSTANBUL (A.

  YÜK FEST ' KURUÇEŞME ARENA ' DA

İSTANBUL ( A . A ) - 01 . 07 . 2010 - 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul , hafta boyunca birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yapacak .
Yeni Rakı ' nın , İstanbul ' un Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla düzenlediği ' Bi ' Büyük Fest ' , Cumartesi günü Turkcell Kuruçeşme Arena ' da gerçekleşecek .
Festivalde , Emel Sayın , Yeni Türkü ve Emre Aydın sahne alırken , Yeni Rakı ' 1001 Meze Sofrası ' adını verdiği ' en zengin meze masası ' ile ' dünyanın en çok çeşitli açık büfesi ' unvanını almak , Guinness Rekorlar Kitabı ' na girmek için rekor denemesi yapacak . Rekor denemesinde , yaklaşık 1500 çeşit farklı meze , dev Yeni Rakı şişesi şeklindeki sofrada sergilenecek .
Pop müziğinin divası Ajda Pekkan , 9 Temmuzda Turkcell Kuruçeşme Arena ' da konser verecek .
Sanatçıya şef Behzat Gerçeker Enbe Orkestrası eşlik ederken , Yüksek Sadakat konuk sanatçı olarak gecede sahne alacak .
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından geliştirilen ' Su Üstünde Avrupa ' projesine Türkiye ' den katılacak üç gruptan biri olan Nu Park , hafta boyunca Taksim Gezi Meydanı ' nda sahne alacak .
Avrupa ' nın birçok ülkesinden sanatçıların katılacağı projede poptan caza , tiyatrodan modern dansa ve akrobasiye kadar geniş yelpazede performanslar sergilenecek .
Türkiye ' nin Avrupa Birliği sürecinde kültürel diyaloğun gelişmesine ve gerek İstanbul ' da Avrupa kültürünün gerekse de Türk kültürünün Avrupa ülkeleri tarafından daha yakından tanınmasına katkıda bulunacağı düşünülen projede , Nu Park , izleyiciye eşsiz bir performans sunmayı hedefliyor .

-OPERA-

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen ' 1 . Uluslararası İstanbul Opera Festivali ' yarın başlıyor .
1 hafta sürecek festival kapsamında , ' Fatih Sultan Mehmet ' başlıklı 2 perdelik operet , yarın ve cumartesi günü Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi ' nde izlenebilecek .
Antonello Allemandi yönetimindeki gösteride , G . Rossini , II . Mehmet operasını kendi farklı yorumu ile sahneye koyuyor .
' Duvara Karşı ' isimli operet , 5-7 Temmuz tarihlerinde Rumeli Hisarı ' nda sanatseverlerle buluşacak . Şefliğini Tarmo Vaask ' ın yaptığı konserde , Bremen Operası Solistleri , Orkestra ve Korosu yer alıyor .
Yönetmen Fatih Akın ' ın Berlin Film Festivali ' nde Altın Ayı ödülü kazanan ' Duvara Karşı ' adlı sinema filminden uyarlanan gösteri , Türk kökenli 2 genç Alman ' ın öyküsü Almanca ve Türkçe olarak anlatılıyor .
' Sevil Berberi ' adlı 2 perdelik operet 8-9 Temmuz tarihlerinde Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi ' nde görülebilecek .

- ' ISTANCOOL KÜLTÜR FESTİVALİ ' -

Kreatif başkanlığını Demet Müftüoğlu ' nun , İngiltere merkezli uluslararası kültür diplomasi markası ' Liberatum ' un Türkiye ortağı ' İstanbul 74 ' ile birlikte yaptığı ' Istancool Kültür Festivali ' , yarından itibaren 3 gün süreyle dünyanın önde gelen sanat , moda , tasarım , edebiyat ve film ikonlarını İstanbul ' da buluşturacak .
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının desteği ile gerçekleşecek festival , mimar Zaha Hadid , yazar ve film yapımcısı Hanif Kureishi , müzisyen Michael Nyman , Nobel ödüllü edebiyatçı Sir VS Naipul , ünlü yönetmen Stephen Fears , İngiliz model , oyuncu Lily Cole gibi sanat , moda , tasarım , edebiyat ve film gibi kültürel alanlardan dünyaca ünlü 35 ismi , Elif Şafak , Leyla Umar , Taner Ceylan , Serdar Gülgün , Muammer Brav , Haluk Akakçe , Özalp Birol , Alphan Eşeli olmak üzere güncel Türk edebiyat , müzik , film ve sanat dünyasından isimleri bir araya getirecek .

- ' ORİJİNAL VÜCUT DÜNYASI-YAŞAM DÖNGÜSÜ ' SERGİSİ-

İstanbul Üniversitesi iş birliğiyle İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında açılan dünyaca ünlü ' Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü ' başlıklı sergi , hafta boyunca Antrepo 3 ' te ziyarete açık olacak .
İnsan vücudunun zarif formunu keşfedip , stres altında ve hastalık zamanında nasıl kırılgan olduğunu ve sağlıklıyken de nasıl müthiş bir güce ulaştığını gösteren sergi , ziyaretçilerin insan bedeninin iç alanlarını ve dış oluşumunu keşfetmesini sağlıyor . Alman bilim adamı Gunther Von Hagens tarafından ' plastination ' denilen bir yöntem ile çürümez hale getirilmiş olan 200 ' den fazla insan bedeni parçasının sergileneceği sergide , kaslar , damarlar ve organlar , yaşayan vücudun içinde bozulmamış haliyle sunuluyor . Vücutlarını bağışlayan kişilerin bedenlerinin ve iç organlarının halka sunulduğu tek insan anatomisi sergisi niteliğini taşıyan sergi , 17 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek .

01 . 07 . 2010 10 : 34 : 09