Bakan Çelik: Başörtüsü de dahil tüm toplumsal sorunlar konsensüs ile çözülebilir (Özel)

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne özgürlük çıkışına hükümetten olumlu karşılık geldi. Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, Kılıç

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne özgürlük çıkışına hükümetten olumlu karşılık geldi. Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini desteklediğini ifade ederek, başörtüsü de dahil tüm toplumsal sorunların uzlaşma ile çözülebileceğini söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, siyasi ve toplumsal uzlaşma sağlanması halinde ülkenin en kronik sorunlarının bile rahatlıkla çözülebileceğine inandığını kaydetti. "Toplumsal olaylar konsensüs ile çözülebilir." diyen Çelik, şöyle konuştu: "Alevi vatandaşlarımızın talepleri var. Bunları ele almış bulunuyoruz. Bu toplumsal konsensüs açısından bu kronik olaylara birlikte bakmamız gerekir. Bunun için biraz politikadan sıyrılmamız gerekiyor. Bütüncül olarak baktığımız an bu sorunlar büyük bir uzlaşma ile büyük ölçüde çözülür."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını desteklediğini ifade eden Bakan Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Kılılçdaroğlu'nun açıklamasını olumlu buluyorum. Ama ne derecede pratiğe dökülür ona bakmak lazım. Bu konuda Alevi talepleri ile ilgili kronik sorunlar olarak gördük ve şu anda çözüm aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Ama yıllardır başörtüsü konusu özellikle hizmet alanları açısından bu bile Türkiye'de karşılanamaz bir noktaya gelmiş bulunuyor. Yani hizmet görecek insanlar bunu göremez duruma gelmiş. Bu çok ağır bir karar. Bu makul değil. Hem demokrasinin hem özgürlüklerin gelişmesine ve bu çıtanın yükselmesine çalışacaksınız ama bir taraftan da böyle haksız talepler cevap bulamayacak. Bunlar neye ihtiyaç duyuyor? Her şeyden önce toplumsal konsensüse. Bunları kim yapacak? Siyasi partiler yapacak. Bu yönüyle olumlu buluyorum. Bir araya da gelmeye hazırım. Oturup konuşup birlikte çözmemiz lazım."

'Bu konuda umutlu musunuz?' sorusuna Bakan Çelik, "Neden olmayalım? Toplumsal sorunları ilanihaye taşımayız ki. 'Bu sorunlarla yaşayalım, iç içe kalalım, bu kronik sorunlar devam etsin' diyemezsiniz. Sorunlara hakim olmak lazım, sorunları hakim hale getirmemek gerekir. Sorunları hakim hale getirirseniz sorun çözemezsiniz." cevabını verdi.