Atıştırmak kilo kontrolüne yardımcı oluyor

Öğünler arası bir şeyler atıştırmak, sanılanın aksine kiloyu kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor. Ana öğünler arasında en az bir kez bir şeyler atıştırma alışkınlığına sahip kişilerin kilo alma riskleridaha düşük.

Atıştırmak kilo kontrolüne yardımcı oluyor
  İtalyan La Stampa gazetesinde ç ; ıkan habere gö ; re , ABD ' li bilim adamları ana ö ; ğü ; nler arasında en az bir kez bir şeyler atıştırma alışkınlığına sahip kişilerin kilo alma risklerinin daha dü ; şü ; k olduğunu gö ; zlemledi .

12-18 yaşları arasındaki 5 bin 800 Amerikalının beslenme alışkanlıklarını inceleyen bilim adamları , ara ö ; ğü ; nlerin obezite riskini azalttığını gö ; rdü ; .

Katılımcılardan sadece ana ö ; ğü ; nlerde yemek yiyenlerin yü ; zde 39 ' unun kilolu ya da obez olduğunu kaydeden bilim adamları , ara ö ; ğü ; nlerde atıştırma alışkanlığı olanlarda ise bu oranın yü ; zde 22 olduğunu belirtti .

Araştırmacılara gö ; re , ö ; ğü ; nler arasında atıştırmak kolestrol ve diyabet seviyesini kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor .

Ara ö ; ğü ; nlerde tü ; ketilen gıdaların abur cubur tü ; rü ; gıdalar olmaması gerektiğine de dikkati ç ; eken bilim adamları , ailelerden ç ; ocuklarını taze ya da kuru meyve ve tahıl gevreği gibi sağlıklı yiyecekler tü ; ketmeye teşvik etmelerini istedi .

Haber 7