Arı kovanlarını ayılardan korumak için tele astı

Rize''nin Çamlıhemşin ilçesinde bir arıcı kovanlarını, ayıların zarar vermesini önlemek için ağaçların arasına çektiği çelik telin üzerine yerleştirdi

Rize''nin Çamlıhemşin ilçesinde bir arıcı kovanlarını, ayıların zarar vermesini önlemek için ağaçların arasına çektiği çelik telin üzerine yerleştirdi.

İlçenin Köprübaşı köyünde arıcılık yapan Rizman Demirkıran, ormanlık alana yerleştirdiği peteklerine ayılar sürekli zarar verince ilginç bir yöntem geliştirdi. Ormanlık alandaki iki ağacın arasına çelik tel çeken Demirkıran, demirden yaptırdığı düzeneği, bu tellerin üzerine koydu. Demirkıran, daha sonra da peteklerini demir düzeneğin üzerine yerleştirdi. Demirkıran, bulduğu çözüm sayesinde ayıların artık yüksekte duran peteklere ulaşamadığını söyledi.

Demirkıran, yıllardır arıcılıkla ilgilendiğini, en önemli sorunlarından birisinin ayıların peteklerine zarar vermesi olduğunu söyledi.

Ayıların kovanlarına zarar vermesini önlemek için aklına böyle bir fikir geldiğini ifade eden Demirkıran, ''''İki ağaç arasına bir tür teleferik kurarak petekleri telin üzerine koyduğum demirin üzerine yerleştirdim. Demire bağladığım ip ile aşağıya veya yukarıya hareket ettirebiliyorum. Yaklaşık bin lira masraf ettim. Ama şimdi ayılar, peteklerime zarar veremiyor.'''' dedi.