Ankara Barosu Pitbull'ları Yargıya Taşıyor Ankara

Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu, pitbull cinsi köpeklerin 'zorla toplatılması kararının' iptali için mahkemeye başvuracak.

  Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu , pitbull cinsi köpeklerin ' zorla toplatılması kararının ' iptali için mahkemeye başvuracak .
Kurul Başkanı Avukat Kumru Kılıçoğlu , Çevre ve Orman Bakanlığının genelgesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından ' tehlikeli ve saldırgan olduğu ' iddiasıyla Pitbull Terrier , Japanese Tosa , Dogo Argentino , Fila Brasileiro ırkı ve melezleri olan köpeklerin toplanacağını , bulunduranlara ağır para cezası verileceğini belirtti .
TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından söz konusu kopeklerle ilgili alınan kararı ' ciddi bir araştırma yapılmadan masa başında alınmış karar ' olarak nitelendiren Kılıçoğlu , kararın uygulanması ile birçok sıkıntının ortaya çıkacağını savundu .
Hayvanları Koruma Kanunu ile bu hayvanların üretiminin 6 yıl önce yasaklandığını anımsatan Kılıçoğlu , ' Bu köpeklerin üretimi , satışı yasak olmasına rağmen , şimdiye kadar seyirci kalınmış , bu hayvanlar devlet kurumlarının göz önünde üretilmiş ve satılmıştır . Halen de bu durum devam etmektedir ' dedi .
Toplanan hayvanların barınaklarda tutulacağının belirtildiğini de kaydeden Avukat Kılıçoğlu , şunları söyledi :
' Turkiye ' de belediyelerin çoğunda barınak yok , olanlarda ise pitbull konulması için bir bölüm yok . Barınaklardaki köpekler açlıktan ölürken , sahipli pitbulların , sahiplerinin elinden alınarak , barınağa götürülmesi ne kadar doğrudur? Söz konusu köpeklerin saldırgan olmaları aldıkları eğitim ile ilgilidir . Eğer sahipleri bunları saldırgan olmaları yönünde eğitirse köpekler de saldırgan olur . Köpekleri toplatmak yerine sahiplerinin verdiği eğitimler denetlenmelidir . Bu kararın iptali için mahkemeye başvuracağız . '
Bu arada sosyal paylaşım sitesi Facebook ' ta da söz konusu kararı eleştiren birçok grup kuruldu .

01 . 07 . 2010 13 : 02 : 27