47 yıllık Otobüs firması Hakiki Koç satıldı.

Hakiki Koç firması, çoğunluk hissesi Metro Turizm'e ait olan Asya Tur'a satıldı..

  Taşımacılık sektö ; rü ; nü ; n kö ; klü ; kuruluşlarından olan Hakiki Koç ; firması artık tarih oldu . 47 yıl ö ; nce İzmir ' de Mehmet Niyazoğlu tarafından temelleri atılan şirketin tü ; m altyapısı ve terminalleri Asya Tur ' a satıldı . Satışı doğrulayan kaynaklar , fiyat ile ilgili bilgi vermekten ise kaç ; ındı .

İzmit kö ; kenli olan Asya Tur firması İbrahim-Haldun Bezci kardeşler tarafından şehirlerarası otobü ; s taşımacılığı yapmak iç ; in kurulmuştu . Daha sonra turizm işine de giren Asya Tur , 1996 yılından itibaren atağa geç ; miş ve 2000 ' li yılların başında Tü ; rkiye ' nin en bü ; yü ; k turizm acentalarından olmuştu . ancak daha sonra finansal zorluk iç ; ine dü ; şen şirketin ç ; oğunluk hissesi Metro Turizm tarafından satın alınmıştı .

Şirket yetkilileri Asya Tur ' un şu anda Metro Turizm ' in olduğunu , ancak ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemde Asya Tur markasının lağvedilip tü ; m otobü ; sleri ve altyapısı ile Metro ' yu bü ; yü ; tmek iç ; in kullanılabileceği bilgisini verdi .

1992 yılında Galip Ö ; ztü ; rk tarafından Ankara-İstanbul hattında 3 otobü ; sle kurulan Metro Turizm , şu anda gü ; nde 1200 sefer ile yılda 12 milyon yolcu taşıyor . Metro ' nun filosunda yaklaşık 900 otobü ; s bulunuyor . Gıdadan finansa kadar farklı sektö ; rlerde yatırımları bulunan grupta 7 bin kişi ç ; alışıyor .

Bugü ; n