Safranbolu'yu dünyaya Gökhan Kırdar tanıtacak

Ünlü müzik yapımcısı Gökhan Kırdar, Safranbolu için özgün, farklı, çağa uygun evrensel bir müzik çalışması yapacak.

İzlenme rekorları kıran Ku

Ünlü müzik yapımcısı Gökhan Kırdar, Safranbolu için özgün, farklı, çağa uygun evrensel bir müzik çalışması yapacak.

İzlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi filminin müziklerini yapan Kırdar, şimdi Safranbolu için bir müzik çalışması yapacak. Bu amaçla Safranbolu'da bazı incelemelerde bulunan Kırdar'ın çalışmalarına ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yeni bir Safranbolu müzik yapımı içinde olduklarını söyledi. Safranbolu'nun her alanda sesini duyurabilmek amacında olduğunu belirten Aksoy, "Çocuklara yönelik tanıtım kitapları hazırladık. Küçük Gezgin isimli kitabımızın yanında tanıtım filmleri, Safranbolu'ya ait belgeseller, bunların hepsi farklı bir estetik olarak bulunuyor. Bunların yanında iyi bir Safranbolu müziği yapmayı arzu ediyoruz. Dünya'ya Safranbolu'nun sesini duyurabileceğimiz bir müzik yapmayı hedefliyoruz. Sağ olsun Gökhan Bey de bizi kırmayıp geldiler. Bu konuda kendilerinin çok daha öncesinden bilgiler var. Bir Safranbolu müziği yapıp plaklarda çalındığında; işte Safranbolu! denilmeli. Safranbolu'nun adını ön plana geçirebilecek müzik olacağına olan inancım sonsuz. Önceki mevcut müziklerimizle entegre olan bir çalışma olacak." dedi.

Ünlü müzik yapımcısı Gökhan Kırdar ise konuşmasında Safranbolu'nun bir kültür birikimi olduğunu ve böyle bir zenginliğin birçok sanat dalında şu ana kadar ifade edildiğini söyledi. Kırdar, yapacağı çalışmalara ilişkin şöyle konuştu:

"Safranbolu zaten UNESCO tarafından koruma altına alınan ve bütün dünya tarafından tanınan bir şehir. Mümkün olduğunca bu mimari ve kültürel mirası müzikle de ifade edebilmek, yöresel müzikleri etüt edip onların özgünlüğünü koruyarak zamanımıza ve geleceğe adapte edebileceğimiz, evrensel anlamdaki müzik anlayışıyla ortaya koyabilirsek, 7'den 70'e bütün dünyada da Safranbolu'yla özdeşleşebilecek, dinlendiği zaman Safranbolu'yu yani bizim kültürümüzü akla getirebilecek bir müzik hazırlamak benim için zaten büyük bir onur olacaktır."