Lice Kaymakamı Kurt'tan Festival Değerlendirmesi

Diyarbakır'ın Lice Kaymakamı Mehmet Kurt, 5-6 Haziran tarihleri arasında SODES projesi kapsamında bu yıl 2

Diyarbakır'ın Lice Kaymakamı Mehmet Kurt, 5-6 Haziran tarihleri arasında SODES projesi kapsamında bu yıl 2.'si düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan Lice 2. Kültür Turizm ve Badem Festivali etkinlikleri ile ilgili yaptığı açıklamada bölgenin turizme açılmasının ilçe ekonomisi açısından önemine değindi.
Festivale katılan Lice halkına ve davet edilen misafirlere teşekkür eden Kaymakam Mehmet Kurt ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Kurt, festival kapsamında gezilen tarihi yerlerdeki eserlerin birçoğunun geçmiş yıllarda yıkıldığını bakımsız kaldığını kaydederek kaymakamlık olarak ilçe ve köy genelindeki tarih kokan eserlerin restorasyon çalışmalarının yapılması, bu eserlerin turizme kazandırılması yönünde çalışma başlatacaklarını bildirdi.
Yapılışları çok eskiye dayanan bu eserlerin restorasyon çalışmalarının yapılıp turizme kazandırılması halinde ilçe ekonomisinin de turizm açısından kalkınacağını ifade eden Kaymakam Kurt, festival türü etkinliklerin süreceğini belirtti. Kurt, Çeper köyünde bulunan Çeper Kalesi, Çeper Hanı, Bırkleyn Mağaraları ve Duru köyünde bulunan Ashab-ı Kehf mağaraları turizme açıldığında ilçe ekonomisinin büyük ivme kazanacağını bildirdi. Kurt, Kaymakamlık olarak bu konuda Turizm Bakanlığı'na müracaat edileceğinin
altını çizdi.