Kahramanmaraş Valisi Tanılır: Olimpiyatlar dünya barışına katkı sağlıyor

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, 8.'si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında şehre gelen öğrencileri ağırladı. Olimpiyatlar sonucunda

  Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır , 8 . ' si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında şehre gelen öğrencileri ağırladı . Olimpiyatlar sonucunda kaynaşmaların olacağını ve dostlukların edinileceğini belirten Tanılır , bunun dünya barışına bir katkı sağlayacağının altını çizdi .

Kahramanmaraş ' ta düzenlenecek etkinlikte , 28 ülkeden 145 öğrenci bu akşam sahne alacak . Öğrenciler , ilk olarak gruplar halinde , kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile siyasi partileri ziyaret etti . Bu kapsamda , Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ' ı makamında ziyaret eden bir grup öğrenci , becerilerini Vali ' ye de gösterdi . Filipinler ' den katılan Raida Rojan ' Eyvah Oğul ' isimli şarkıyı okurken , Arnavutluktan katılan Sara Tuyani ' Miraç ' isimli şiiri , Mayto Kamo ' Ya Resulullah ' isimli ilahiyi seslendirdi . Kenyalı Richard Tamre ise şiveyle Gaziantep baklavasının nasıl yenileceğini anlattı .

Vali Tanılır , öğrencilere ziyaretlerinin anısına çeşitli hediyeler verdi . Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Tanılır , olimpiyata katılan öğrencilerin , Kahramanmaraş ' ta bulunmalarından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi . Tanılır , şöyle dedi : " Bu hakikaten heyecan verici bir olay . İki yıldır Kahramanmaraş ' ın da bu organizasyonda ön plana çıkması bizim açımızdan çok güzel bir gelişme . "

Olimpiyatlar sayesinde kaynaşmaların olacağını ve dostlukların edinileceğini belirten Tanılır , bunun dünya barışına da büyük bir katkı olduğuna dikkat çekti . Tanılır , " Kurulan ilişkiler vesilesiyle insanoğlu birbirini tanıyor . Farklı dillerde konuşsak da farklı inançlara , dinlere mensup olsak da başka ülkelerin vatandaşları olsak da sonuçta bir müşterekliğimiz var . Bu da insan olmaktır . İnsan olmamız hasebiyle birbirimizi tanıdıkça ortak yönlerimizin farklılıklarımızdan daha fazla olduğunu görüyoruz . Bunlara vurgu yaptıkça , birbirimize karşı empati duygumuz gelişecek . Bu geliştikçe de sorunlarımızı daha kolay bir şekilde halletmenin yollarını bulacağız . Bu da neticede insanlığın barışına kardeşliğine , refahına , katkı sağlayacak bir adımdır . " ifadelerini kullandı .