CHP yönetimi, Gürsel Tekin'in İstanbul'a dönüş yolunu kapattı

CHP'de yaşanan Gürsel Tekin krizi, giderek büyüyor. Dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Tekin'le ilgili hiçbir değerlendirme yapılmadı. Bunun yerine bü...

 

CHP ' de yaşanan Gürsel Tekin krizi , giderek büyüyor . Dünkü Merkez Yönetim Kurulu ( MYK ) toplantısında Tekin ' le ilgili hiçbir değerlendirme yapılmadı .

Bunun yerine bütün il başkanlarına bir genelge gönderilerek il başkanı seçme hususunun bir süreliğine askıya alındığı duyuruldu . Böylece Parti Meclisi ( PM ) üyeliğinden ayrılarak yeniden İstanbul İl Başkanlığı ' na getirilmesi beklenen Gürsel Tekin ' in dönüş yolu şimdilik kapatılmış oldu . Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hakkı Suha Okay , konuyla ilgili yaptığı açıklamada " MYK toplantısında İstanbul il başkanlığıyla ilgili hiçbir görüşme olmadı . Sayın Genel Başkan ' ın yazısıyla örgütlerin tüzük uyarınca il başkanı seçme hususu bir süre için askıya alınmıştır . " dedi . Hakkı Suha Okay , bireylerin siyasi beklentileri doğrultusunda siyaset yapmadıklarını vurguladı . Geçen yıl Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte İstanbul ' da yerel seçim hazırlıklarını yürüten ve parti oyunu ciddi oranda yükselten Gürsel Tekin ' in dolaylı tasfiyesinin altında , Kılıçdaroğlu ' na desteğini geç açıklaması ve Önder Sav ile yaşadığı gerilim yatıyor . Tekin , Kılıçdaroğlu ' nun adaylığını desteklediğini en son açıklayan il başkanları arasında yer almıştı . Kurultay günü de kendine yakın isimleri Parti Meclisi ' ne ( PM ) almak için Sav ' a alternatif bir liste hazırladı . Yeni dönemde genel başkan yardımcılığı bekleyen Tekin , tavırları nedeniyle Kılıçdaroğlu ve Sav tarafından MYK ' ya dahi alınmadı .
Kemal Kılıçdaroğlu da , dün katıldığı NTV canlı yayınında , hiç kimseye MYK ya da PM üyeliği için bir söz verilmediğinin altını çizdi .

Zaman