Dünya Çevre Günü yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okullar ve öğrenciler ödüllendirildi.

Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen en ç

  Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okullar ve öğrenciler ödüllendirildi .

Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen en çevreci okul ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler , düzenlenen törenle ödüllendirildi .

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen ödül törenine Yozgat Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban , Belediye Başkanı Yusuf Başer , İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız , İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut , Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Başar , okul müdürleri , öğretmenler ve öğrenciler katıldı .

İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız , yaptığı konuşmada çevrenin , insanların ortak kullanım alanı olduğuna işaret ederek , " Bu nedenle herkes yaşadığı çevreyi en iyi şekilde korumalı , çevresini temiz tutmalıdır . Çağdaş çevre bilinci , sağlıklı çevrede yaşamayı insanların temel haklarından birisi olarak kabul edilmekte . " dedi .

Çevreyi ve doğayı koruma konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Ayyıldız , " Eğitilmemiş ve bilinçlenmemiş bir toplum yaşadığı dünyanın kendinden sonra başkalarına da kullanılacağını idrak edemez . Bugün toplumumuzun büyük kısmında çevre ile ilgilenmeye değmeyen bir konu olarak algılanmakta . Bunun yanında , çevre eğitiminin istenilen başarıya ulaşabilmesi için , hem öğretim programları eğitim materyalleri sistemli bir şekilde ele alınmalı ve kamuoyuna yönelik olmalıdır . 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla şiir , resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri kutluyor ve tebrik ediyorum . " diye konuştu .

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı A . Selami Aban , dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek tebrik etti .

Belediye Başkanı Yusuf Başer de en çevreci okul olarak dereceye giren okulların ödülünü takdim etti . Başkan Başer , çevre bilinci konusunda belediye olarak çevre konusuna her zaman önem verdiklerini ifade ederek , şöyle dedi : " İlköğretim okulu öğrencilerin çevre konusunda bilinçlendirmek ve temizlik alışkanlığını kazandırmak amacıyla Yozgat ilköğretim okulları arası çevreci okul yarışması düzenledik . Yapılan bu değerlendirme sonucunda dereceye giren okul , öğretmen ve öğrencileri ödüllendirdiklerini . "

Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada ' En Çevreci Okul ' yarışmasında Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu birinci , TOKİ İlköğretim Okulu ikinci , Erdoğan Akdağ İlköğretim Okulu üçüncü oldu .