Aşırı yağış sonrası bazı ev ve işyerlerini su bastı

İstanbul'un özellikle Anadolu yakasında etkili olan yağış sonrası bazı ev ve işyerlerini su bastı. Göle dönen yollarda çok sayıda araç mahsur kaldı. P

  İstanbul ' un özellikle Anadolu yakasında etkili olan yağış sonrası bazı ev ve işyerlerini su bastı . Göle dönen yollarda çok sayıda araç mahsur kaldı . Pendik ' te çökme tehlikesi bulunan bir apartman tahliye edildi .

İstanbul ' da gece yarısından sonra şiddetini artıran sağanak yağış , hayatı olumsuz yönde etkiledi . Anadolu yakasında bazı ev ve işyerlerinin alt katlarını su bastı . Özellikle Tuzla ve Pendik ' te çok sayıda araç , göle dönen yollarda mahsur kaldı . Suda kalan araçlar itfaiye ve belediye ekipleri tarafından kurtarıldı . Pendik ' te bir fabrikayı su bastı . Fabrikanın güvenlik görevlileri , suyla dolan güvenlik kulübesindeki masanın üstüne çıkarak çaresiz şekilde sabah olmasını bekledi .

Pendik Güzelyalı Mahallesi ' nde de 3 katlı bir apartman , bitişikteki inşaatın istinat duvarı olmaması nedeniyle aşırı yağış sonrası çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı . Apartmanın altındaki toprağın yağışla birlikte çökmesi nedeniyle bina tahliye edildi . Bina sakinleri , çökme tehlikesi nedeniyle apartmanı tahliye etti . Bazı vatandaşlar , otomobillerinde sabahladı . Diğer bina sakinleri ise geceyi komşularının evinde geçirdi . Apartman sakinleri , önlem almayan inşaat sahibine ve belediye görevlilerine tepki gösterdi . Bazı vatandaşlar , aşırı yağış altında apartmanın önünde sabaha kadar bekledi .