Abdüllatif Şener: 'Soğuk savaş dönemi' tarzı siyaset yapmayacağım

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, sık sık sert konuşması yönünde istekler ile karşılaştığını belirterek, soğuk savaş dönemi bittiği için

  Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener , sık sık sert konuşması yönünde istekler ile karşılaştığını belirterek , soğuk savaş dönemi bittiği için soğuk savaş dönemi tarzı siyaset yapmayacağını söyledi . Şener , " Eğer ülke içinde siz birbirinizle didişirseniz o da ülkeye fayda getirmez . " dedi .

Şener , partisinin il binasının açılışını yapmak ve bazı toplantılara katılmak üzere Ordu ' ya geldi . Tesk Otel ' de partililere hitap eden Şener , Türkiye ' de kavgacı siyasetin yanlış ve ülkeyle zarar veren bir siyaset biçimi olduğunu söyledi .

İçeride kavga edenlerin dışarıda işbirlikçi aradığını ileri süren Şener , " Ordu ' da , Sivas ' ta gezerken bazıları bana geliyor diyor ki ' sert konuş ' . Buraya gelirken de Ordu il başkanım da bana dedik ki ya senin genel başkan iyi bir insan ama ya biraz konuşurken gürlesin dedi . Ben 1991 ' de milletvekili olduğumda sürekli milletvekilliği yaptım . 2007 ' de aday olmuyorum dedim milletvekilliğini bakanlığı falan bıraktım . Türkiye ' de 1991 ile 1995 arasında Türkiye ' nin en sert milletvekili bendim . Kürsüye çıktığım zaman muhalefet milletvekiliydim başbakan milletvekilleri beni dinleyemezdi çıkarlardı . Bazı beni bakan olduğumda tanındı sanıyor ben o zaman tanındım . " dedi .

Şener , " Ben de 1999 seçimlerine kadar eski siyaset tarzını benimsedim . ' İnsanların üzerine gitmek , insanları bazen eleştiri sınırları aşacak şekilde eleştirmek ' bunları yaptım . O zaman herkes böyle yaptığı için ben de öyle yaptım . Geldiğimiz nokta başkadır . Geldiğimiz nokta şudur . Bir soğuk savaş dönemi bitmiştir . Rusya çökmüştür . O eski dönem alışkanlıkları ile siyaset olmaz olursa da ülke için faydası olmaz . Dünyada ülkeler birbirlerini geçmek için yarışıyor . Eğer ülke içinde siz birbirinizle didişirseniz o da ülkeye fayda getirmez . " diye konuştu .

" REFERANDUM ' DAKİ TUTUMUMUZ NETLEŞMEDİ "

Şener , olası bir erken ya da genel seçime hazır olduklarını belirterek seçimlere parti olarak gireceklerini açıkladı . Türkiye ' de bir erken seçimin mümkün olduğunu ancak kendisinin 2011 yılında bir seçim beklediğini ifade eden Şener , anayasa değişikliği paketi ile ilgili olarak da , " Bu konu henüz netleşmedi . Anayasa Mahkemesi paketi olduğu gibi halk oyuna sunabilir yada sunmayabilir yahut bazı maddelerini ayırarak halk oyuna sunabilir . Türkiye Partisi ' nin tutumunu bu durum netleştikten sonra deklere edeceğiz . " şeklinde konuştu .