Karton içecek kutularından yapılan gemiler, Haliç'te yarıştı

Kullanılmış karton içecek kutularından yapılan gemiler, Haliç'te yarıştı. Tetra Pak firması, ana etkinlik ortağı olan Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) ile birlikte,...



Kullanılmış karton içecek kutularından yapılan gemiler, Haliç'te yarıştı.

Tetra Pak firması, ana etkinlik ortağı olan Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) ile birlikte, ''İkinci Karton Gemiler Etkinliği''ne ev sahipliği yaptı.
Karton ambalajlarının yüzde 50'ye varan oranlarda geri dönüştürülmesini de kutlayan Tetra Pak'ın kullanılmış içecek kutularından üretilen gemileri, Haliç'te yarıştı.
Gemi mühendisleri tarafından projelendirilen karton gemiler, geri dönüşümünden elde edilen YEKPAN isimli levhalar kullanılarak inşa edildikten sonra, güvenlik ve sağlamlık testinden de geçirildi.
Gıda işleme ve ambalajlama çözümleri sunan Tetra Pak, Sütlüce Kongre Merkezi'nde düzenlediği etkinlikte, toplum olarak çevre bilinci kazanılmasının ve geri dönüşümün önemini vurguladı.
Karton içecek kutularından yapılmış gemilerin yarıştığı ''İkinci Karton Gemiler Yarışması''nda, Aroma, Aslanoba Gıda, Aynes, Dimes, Kay Süt, Pınar, Sütaş, Tamek ve Tat firmalarından ekipler yer aldı.
Başta ÇEVKO olmak üzere, Ankaş-Yekasan, Çınar Karton ve Atık Yönetim Şirketi Altaş gibi geri dönüşüm firmalarının da destek verdiği etkinlikte, çevre bilincini artırmak amacıyla, National Geographic ve MEYED de etkinlik ortakları olarak yer aldı.
Tetra Pak Türkiye Çevre Müdürü Ferid Ekmekcioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geri dönüşüm alanında bugüne kadar elde ettikleri başarılara dikkati çekerek, şunları söyledi:
''Sağlıklı ve güvenli aseptik karton ambalajlarımızın geri dönüştürülebilir olması, ülkemizde Tetra Pak olarak bizlere geri dönüşüm alanının gelişmesine öncülük etme olanağı veriyor. 2009 yılında müşterilerimize sevk ettiğimiz içecek kartonlarının yüzde 49.9'unun geri dönüştürülmesini sağladık. Başta müşterilerimiz olmak üzere iş ortaklarımızla elde ettiğimiz bu başarının yanı sıra, enerji ve su tasarruflarımızla karbon ayak izinin azaltılmasına katkımızı sürdürdük. Bu başarımızı WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile ev sahipliği yaptığımız etkinlikle kutluyoruz. Müşterilerimizin markalarını taşıyan içecek kartonlarını kullanarak yaptığımız gemileri Haliç'te izlemekten mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda da, toplumu çevre konusunda bilgilendirecek etkinliklerimizi sürdüreceğiz.''
Etkinlikte ayrıca, ilköğretim öğrencileri ile konukların çocukları için de çeşitli aktiviteler düzenlendi. İçecek kartonlarından ''Kız Kulesi'' enstalasyonu yapan çocuklar, Tetra Pak'ın 2004 yılından bu yana ilköğretim okullarında başarı ile sürdürdüğü ve City's Alışveriş Merkezi'nde de düzenlenen ''Küçük Şeyler Doğayı Yeniler'' eğitimine katıldılar.

Zaman