Batman'da 'Suya Sabuna Dokunun' Projesi

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, "Suya Sabuna Dokun" sloganıyla hazırladığı projenin açılışını Kozluk'un Bekirhan beldesinde düzenlediği seminerle tanıtmaya devam etti.

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş, Bekirhan İlköğretim Okulu öğrencilerine projenin amaçlarını anlattıktan sonra öğrencilere sıvı sabun, tek kullanımlık mendil, diş macunu ve diş fırçası dağıttı. Dr. Baş, "Artık okul kantinlerimize cips, doymuş yağ ürünleri ve gazlı içecekleri sokmamalıyız. Bu zararlı yiyeceklerin yerine besin değeri daha yüksek olan meyve suları, ayran hatta meyve tüketimini arttırmamız gerekir" dedi.
Yemek ve oyunlardan sonra üst ve el-yüz yıkamasına da değinen Baş, öğrencilere sağlıklı bir temizlenmenin nasıl yapılacağını da uygulamalı olarak gösterdi.
Diş fırçalamanın önemine de vurgu yapan Dr. Baş, daha sonra Kozluk ilçesinden seminere katılan Kozluk Kaymakamı İskender Yönden, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenlikçi, Jandarma Yüzbaşı Aykut Kara ve çok sayıda davetliyle birlikte öğrencilere hazırladıkları temizlik paketini dağıttı.
Proje kapsamında Bekirhan beldesindeki öğrenciler bir de diş taramasından geçirildi. Kozluk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) tabipleri tarafından yapılan taramada diş rahatsızlığı bulunan öğrencilere ADSM'de randevu verildi.