Saldırıda Ölen Gönüllüler Toprağa Veriliyor İskenderun

-SALDIRIDA ÖLEN GÖNÜLLÜLER TOPRAĞA VERİLİYOR İSKENDERUN (A.A) - 04.06.2010 - GAZZE'YE İNSANİ YARDIM GÖTÜREN MAVİ MARMARA GEMİSİ'NDE İSRAİL ASKERLER

 

-SALDIRIDA ÖLEN GÖNÜLLÜLER TOPRAĞA VERİLİYOR

İSKENDERUN ( A . A ) - 04 . 06 . 2010 - Gazze ' ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi ' nde İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz ' ün cenazesi , Hatay ' ın İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesinde toprağa verildi .

İstanbul ' dan uçakla Hatay ' a getirilen Cengiz Akyüz ' ün ( 41 ) cenazesi , eşi Nimet Akyüz , babası Bahattin Akyüz ve çocukları tarafından Hatay Havaalanı ' ndan konvoy eşliğinde İskenderun ilçesindeki Kaptan Paşa Camisi ' ne getirildi .

Burada kılınan namazın ardından , cenaze , yine konvoy eşliğinde , İsrail aleyhine atılan sloganlar eşliğinde Şehit Pamir Caddesi ' ne getirildi .

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan namazının ardından Akyüz ' ün cenazesi Bekbele beldesinde toprağa verildi .

Cenaze törenine , Cengiz Akyüz ' ün ailesi , AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar , Belediye Başkanı Yusuf Civelek ile vatandaşlar katıldı .

- ' BABAMLA GURUR DUYUYORUM '

Cengiz Akyüz ' ün oğlu Furkan Akyüz ( 14 ) , babasıyla gurur duyduğunu belirterek , ' Ben de bu yolda şehit olmaya hazırım ' dedi . Baba Bahattin Akyüz de oğluyla gurur duyduğunu söyledi .

Cenaze törenine katılan ve Gazze ' ye yardım götüren gemide bulunan İskenderun İnsani Yardım Derneği Başkanı Zekeriya Kanat da gazetecilere yaptığı açıklamada , Cengüz Akyüz ile son olarak birlikte namaz kıldıklarını , ardından saldırının gerçekleştirildiğini ifade ederek , ' İsrail askerleri kelepçeleri bileklerimize sıkarken ' one minute ' diyorlardı . Hınçlarını o şekilde alıyorlardı ' dedi .

-LİSE ÖĞRENCİSİ FURKAN DOĞAN-

Saldırıda hayatını kaybedenlerden lise öğrencisi Furkan Doğan ( 19 ) , Kayseri ' nin Talas ilçesinde toprağa verildi .

Furkan Doğan için Hunat Camisi ' nde düzenlenen törene yakınları , okul arkadaşlara , Kayseri Valisi Mevlüt Bilici , AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş , AK Parti Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve Yaşar Karayel , Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki , Melikgezi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç , siyasi partilerin il başkaları , sivil toplum örgütlerinin temsilcileri , İHH Kayseri Şubesi yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı .

Cenaze namazını kıldıran Kayseri Müftüsü Şaban İşlek , yaptığı konuşmada , Furkan Doğan ' ın şehitlik mertebesine ulaştığını ifade ederek , ' Hepimizi başı sağ olsun . Başı sağ olsun demek eski bir gelenek . Yani devletimiz başsız kalmasın demek . Furkan yardım götüren masum bir çocuktu . Şehitlik mertebesine ulaştı . Terör yüzünden çok şehit verdik . Şehitlik Allah katında en yüce makamdır ' dedi .

Kılınan namazından sonra Furkan Doğan ' ın Türk ve Filistin bayraklarına sarılı tabutu Talas Caddesi ' ne kadar vatandaşlarca taşındı .

Cenaze törenine katılanlar sık sık ' Kahrolsun İsrail ' , ' İsrail akıttığı kanda boğulacak ' ' Şehitler ölmez ' diye slogan attı .

Furkan Doğan ' ın cenazesi daha sonra Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi ' ndeki aile mezarlığında toprağa verildi . Doğan ' ın tabutundaki Türk ve Filistin bayrağı , definden sonra babası Ahmet Doğan ' a teslim edildi .

-FAHRİ YALDIZ ' IN CENAZESİ

Fahri Yaldız ' ın cenazesi de Adıyaman ' da toprağa verildi .

Uçakla getirilen Adıyaman Fahri Yaldız ' ın cenazesi Adıyaman Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ulu Camiye getirildi . Dualar ve sloganlar ile camiye getirilen cenaze törenine binlerce insan katıldı . Cenaze törenine erkeklerin yanı sıra kadınlarında katıldığı gözlendi .

Şehidin annesi Zeliha Yaldız , cenaze namazının kılındığı yere gelerek oğluna olan son görevini yerine getirdi . Cuma namazının ardından Fahri Yaldız ' ın cenazesi , cenaze aracından çıkartılarak cami avlusuna alınmak istedi . Fakat yoğunluk nedeniyle cenaze , cadde üzerine konulan masaya konuldu .

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ' nın kıldırdığı namazın ardından cenaze , Belediye Mezarlığı ' nda toprağa verildi .

Cenaze namazına Vali Ramazan Sodan , Belediye Başkanı Necip Büyükaslan , TBMM İdare Amiri Hüsrev Kutlu , Adıyaman AK Parti milletvekilleri Ahmet Aydın , Mehmet Erdoğan , Şevket Gürsoy , Mazlumder Genel Başkanı Faruk Ünsal , kamu kurum ve kuruluş müdürleri , sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı .

04 . 06 . 2010 15 : 29 : 08