Kayseri Kültür Envanteri Çalışmasına Bakanlık Desteği

Kayseri'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 1-11 Haziran 2010 tarihlerini kapsayan Folklor Araştırması Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü desteği ile yapılmaya başlandı

Kayseri'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 1-11 Haziran 2010 tarihlerini kapsayan Folklor Araştırması Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü desteği ile yapılmaya başlandı.
Kayseri genelinde başlatılan çalışmanın Develi bölümünde Develi Kütüphane Müdürü Ali Yapar, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan ile de görüşen heyet, Develi Kaymakamı Enver Ünlü'yü makamında ziyaret etti. Ziyarette, Kayseri genelinde dört ana başlık üzerinde çalışacaklarını belirten ekip başkanı Metin Göl, somut olmayan kültürel mirasın önemine dikkat çekerek, Toplulukların, grupların ve kimi durumlarda bireylerin, kültürel miraslarının bir parçası olarak tanımladıkları uygulamalar, temsiller, anlatımlar, bilgiler, beceriler ve bunlara ilişkin araçlar, gereçler ve kültürel mekanlar, Kuşaktan kuşağa aktarılan bu somut olmayan miras, toplulukların ve grupların çevreleriyle, doğayla ve tarihleriyle etkileşimlerine bağlı olarak, sürekli biçimde yeniden yaratılır. Bu onlara kimlik ve devamlılık duygusu verir. Böylece kültürel çeşitliliğe duyulan saygıya katkıda bulunur" dedi
Kayseri alan çalışmalarında 2009 Yılında taslak ön çalışma başlattıklarını 2010 yılında çalışma alanının kapsamını genişlettiklerini beyan eden Göl, kirvelik-sünnet ve ölüm gelenekleri, halk hekimliği ve çocuk oyunları gibi konularda araştırmaların yapıldığını bildirdi.
Alan çalışmasına Develi ilçesi ve köylerinden başlayan komisyon üyeleri, köylerde bilge kişiler ve köylü kadınlar yanı sıra çocuklarla yaşayan ve unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarını da kayıt altına aldı.
Her gün Kayseri'nin bir ilçesinde alan çalışmasını tamamlamayı hedefleyen ekip daha sonra kayıtların dokümantasyon çalışmalarını kayıtlara işleyecek.