Sarıkamış'ta Yaz Spor Okulu açıldı

Kars Sarıkamış Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün 5 ayrı branşta düzenlediği Yaz Spor Okulu açıldı.

Sarıkamış Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü

Kars Sarıkamış Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün 5 ayrı branşta düzenlediği Yaz Spor Okulu açıldı.

Sarıkamış Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından açılan yaz spor okulunda tatil boyunca çocuk ve gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri sağlanacak. İlçede açılan yaz spor okulunda kayak (tekerlekli kayak ve paten), voleybol, atletizm, güreş ve masa tenisi branşlarında kursları veriliyor. Yaz spor okuluna katılmak isteyen 6-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin ise Sarıkamış Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne başvurmalarının gerektiği bildirildi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Koçak, insanoğlunun kendisini geliştirmesi için gerekli en önemli 3 faktörün eğitim, spor ve kültür olduğunu söyledi. Bu üç faaliyetten sporu bugün başlattıklarını vurgulayan Koçak, "Yaz Spor Okulu'na 5 ayrı branşta 158 öğrenci katılıyor. Faydalı ve başarılı bir süreç geçmesini diliyorum. Antrenörlerimize şimdiden çok teşekkür ediyorum. Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl güreş kurslarını da başlattık. Sarıkamış Yaz Spor Okulu'nda ilk kez bu yıl güreş dalında kurs başlatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Yaz tatili boyunca sürecek kurslarda, tüm branşlarda, konularında deneyimli ve yeterlilik belgesi olan antrenörler tarafından eğitim verileceğinin altını çizen Koçak, "Çalışmalarımıza her geçen gün yeni branşlar eklenmekte ve katılımlar gözle görülür bir şekilde artmaktadır. Velilerimize çocuk ve gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, içki, sigara gibi zararlı alışkanlıklardan korumak, vatanını ve milletini seven, ruh ve beden sağlığı yerinde olan sportmen bir nesil olarak yetişmeleri için çocuklarımızı yaz spor okuluna gönderdikleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ayrıca Koçak, Yaz Spor Okulu'na başvuruların devam ettiğini vurgulayarak, öğrencilerden hiçbir ücret talep etmediklerini de hatırlattı.