Bağcılar Belediyesi'nin izcileri Güzeldere'de eğleniyor

Bağcılar Belediyesi'nin Düzce'nin Güzeldere Şelale mevkiinde kurduğu izci kampı devam ediyor. Son grup izcilerin gönderildiği kampın ise öğrenciler iç

Bağcılar Belediyesi'nin Düzce'nin Güzeldere Şelale mevkiinde kurduğu izci kampı devam ediyor. Son grup izcilerin gönderildiği kampın ise öğrenciler için son derece verimli geçtiği belirtildi.

Bu yıl izci kampını Düzce'nin Güzeldere Şelale mevkiinde kuran Bağcılar Belediyesi, ayrı ayrı gruplar halinde kız ve erkek olmak üzere 7-18 yaş grubunda 850 izciye kamp yaptırdı. Kampta renkli görüntülerin ortaya çıktığı izcilerin ise kamp programından memnun kaldığı açıklandı.

Kampa katılan öğrencilerin, kamp süresi boyunca, okçuluk, kano, ip düzenekleri aktivitesi, oryanting aktivitesi, canlı langırt, mayın tarlası, bilyeli araba, tahta bacak, hike, trekking, hazine avı, kampçı yemekleri eğitimi, tırmanma aktivitesi ve kasa yığmaca olmak üzere toplam 15 aktiviteye katılıyor.

1 kamp müdürü, 2 yan kamp müdürü ve toplam 27 izci liderinin görev yaptığı kamp süresi boyunca öğrencilerin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen 100 Temel Eser Türk ve Dünya Klasikleri'nden kitaplar okutuluyor.

Bağcılar Belediyesi'nin, öğrencilerin güvenliği için her türlü önlemi aldığı, kamp süresi boyunca 4 güvenlik görevlisi 24 saat boyunca kamp alanının güvenliğinin sağlandığı belirtildi. Zararlı böcek ve haşereler için ilaçlanan alanda, hastalık, sakatlanma gibi yaşanacak olağan dışı gelişmeler için bir sağlık personeli ve hasta nakil ambulansının da kamp boyunca görev yaptığı ifade edildi.