TÜİK'in araştırmasına göre,Türkiye'de her 4 gençden 1'i işsiz

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, 15-24 yaş gençlerin yüzde 25.3'ünün herhangi bir işi bulunmuyor.

TÜİK'in araştırmasına göre,Türkiye'de her 4 gençden 1'i işsiz
  Genç ; lerin yaklaşık ü ; ç ; te biri okula devam ederken , ü ; ç ; te biri ç ; alışıyor , geri kalan nü ; fus ise ne okula devam ediyor ne de iş yaşamına katılıyor .

Uzmanlar , eğitim imkanından yararlanamayan ya da ç ; alışma yaşamına katılamayan genç ; lerin yaşam kalitesinin dü ; ştü ; ğü ; nü ; , sosyal , fiziksel ve ruhsal sağlığının da olumsuz etkilendiği uyarısında bulundu .

Nü ; fusbilim Derneği Yö ; netim Kurulu Başkanı Prof . Dr . Hilal Ö ; zcebe , AA muhabirine yaptığı aç ; ıklamada , genç ; nü ; fusun ü ; lkelerin gelişmişlik dü ; zeyinde ö ; nemli bir faktö ; r olduğunu , sağlıklı toplum yapısının kurulabilmesi iç ; in genç ; nesillerin eğitimli ve iş sahalarının geniş olması gerektiğini sö ; yledi .

Eğitimli ve iş yaşamında aktif rol alan genç ; lerin refah dü ; zeyi yü ; ksek bir ü ; lkenin gö ; stergesi olduğuna işaret eden Ö ; zcebe , işsiz , eğitim imkanlarından yararlanamayan genç ; nü ; fusun ise sağlıksız toplum yapısının oluşmasına neden olacağını ve bu genç ; lerin alkol , madde bağımlılığı , sigara kullanımı , ç ; eteleşme , hırsızlık , dolandırıcılık ve depresyon başta olmak ü ; zere ç ; eşitli sorunlarla karşılaşma riski altında olduklarını kaydetti .

Tü ; rkiye İstatistik Kurumu 2009 Adrese Dayalı Nü ; fus Kayıt Sistemi verilerine gö ; re , 15-24 yaş grubu nü ; fusunun yaklaşık 12 , 5 milyon olduğunu belirten Ö ; zcebe , bunun toplam nü ; fusun yü ; zde 17 , 2 ' si olduğunu bildirdi .

Tü ; rkiye ' de 4 , 2 milyon gencin , ortaö ; ğrenim kurumlarına , 3 milyon gencin ise ü ; niversitelere devam ettiğini anlatan Ö ; zcebe , Bir başka ifade ile 2008-2009 yılları iç ; in ortaö ; ğretimde net okullaşma oranı yü ; zde 65 , yü ; ksekö ; ğretimde net okullaşma oranı da yü ; zde 28 civarındadır dedi .

Ö ; zcebe , 2009 yılı verilerine gö ; re 15-24 yaş arasındaki her dö ; rt genç ; ten birinin ( yü ; zde 25 . 3 ) işsiz olduğuna dikkati ç ; ekerek , genç ; lerin iş gü ; cü ; ne katılma oranının ise yü ; zde 39 dü ; zeyinde olduğunu bildirdi . Tü ; rkiye ' de genç ; lerin yaklaşık ü ; ç ; te birinin okula devam ettiğini belirten Ö ; zcebe , genç ; lerin ü ; ç ; te birinin ç ; alıştığını , geri kalan nü ; fusun ise ne okula devam ettiğini ne de iş yaşamına katıldığını ifade etti .