Toki Konutları Belediye Sınırlarında

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi TOKİ konutlarında, belediye sınırlarına katılım için yapılan referandumda TOKİ sakinleri yüzde 93 ile belediyeye "Evet" dedi.

Toki Konutları Belediye Sınırlarında
  Alaplı TOKİ konutlarında " Belediye sınırlarına katılım " için yapılan referandum sonuçlandı . TOKİ sakinlerinin yüzde 93 ' ü belediye sınırlarına katılmak istediğini ortaya koydu . Okçular köyü sınırları içerisindeki büyük çoğunluğu TOKİ konutlarından oluşmak üzere belediye sınırı için tespit edilen alan içerisinde kalan konutların sakinlerinin sandığa gitmesiyle referandum yapıldı . TOKİ Okçular İlköğretim Okulu ' nda kurulan tek sandıkta , toplam 393 seçmenden 255 ' i oy kullandı . 237 seçmen belediye sınırlarına katılıma " Evet " oyu kullanırken , 17 seçmen de " Hayır " oyu kullandı , 1 oy da geçersiz sayıldı . Referandumdan çıkan bu sonuçla , TOKİ konutları ve çevresindeki , mevcut belediye sınırlarına da bitişik durumdaki belirli bir alan belediye sınırlarına katıldı . Referandumu yakından takip eden Alaplı Belediye Başkanı Dr . Nevzat Çimenoğlu , çıkan sonucu büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirterek , " Biz , TOKİ sakinleriyle yaptığımız toplantıda ve açıklamalarımızda , referandumda oy kullanacak seçmenlerden , belediyeye katılım için destek istemiştik . Bugün yapılan referandumda , TOKİ sakinlerinin ve belediye sınırı için belirlenen alan içerisindeki diğer konutların sakinlerinin , bu isteğimize olumlu cevap vermelerinin mutluluğunu yaşıyoruz " dedi .
Referandumda , oy sayımının sonuçlanmasının ardından , okul önündeki TOKİ sakinlerini , " Belediyemize hoş geldiniz " diyerek tek tek tebrik eden Belediye Başkanı Dr . Nevzat Çimenoğlu , " Okçular köyü merkezi dışındaki , TOKİ ve çevresinde sınırları daha önceden tespit edilmiş alan , artık belediye sınırlarımıza katılmış sayılır . Bu alan içerisindeki , başta TOKİ konutlarının sakinleri olmak üzere , tüm konutların sakinlerine Belediye sınırlarına katılımlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum . Biz Alaplı Belediyesi olarak artık belediye sınırlarımızdaki her mahalle gibi buraya da hizmet götüreceğiz . Burası Tepeköy Mahallesi , Merkez Mahallesi , Karşıyaka Mahallesi ve Yeni Siteler Mahallesi ' nin ardından belediyemizin beşinci mahallesi oldu " dedi .