Sahte Evliliğe Aracılıktan Ceza Aldı Hamburg

Almanya'da sahte evliliğe aracı olmakla suçlanan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi Bülent Çiftlik 12 bin avro para cezasına çarptırıldı.

  Almanya ' da sahte evliliğe aracı olmakla suçlanan Sosyal Demokrat Parti ( SPD ) Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi Bülent Çiftlik 12 bin avro para cezasına çarptırıldı .
Hamburg ' daki Sankt Georg Sulh Mahkemesinde görülen davada Çiftlik , eski kız arkadaşı Nicole D ' yi , tanıdığı Kenan T . ile evliliğe ikna etmekten suçlu bulundu . Nicole D ' nin bu sahte evlilikten 7 bin avro aldığı ve 3 bin avroyu Çiftlik ' in seçim kampanyasına harcadığı bildirildi .
Mahkeme , Nicole D ' ye geniş çaplı itirafından dolayı uyarı verirken sınır dışı edilmesi gündeme gelen Kenan T ' yi de 6 bin avro para cezasına çarptırdı . Uyarıyla birlikte 4 bin 900 avro para cezasına çarptırılan Nicole D , bir yıl içinde başka bir suç işlemediği sürece bu parayı ödemeyecek .
SPD Hamburg eyalet teşkilatı başkanı Olaf Scholz , mahkeme kararından sonra yaptığı yazılı açıklamada , Çiftlik ' in bu karardan sonra , askıya almış olduğu milletvekilliği ve SPD Hamburg teşkilatı üyeliği görevinden ayrılması gerektiğini belirterek , bunu yapmaması durumunda Hamburg teşkilatının ve eyalet meclisi grubunun kendisini görevlerinden alacağını bildirdi .
28 . 06 . 2010 23 : 24 : 22