Kalp Deliklerine Şemsiyeli Çözüm

Antalya Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr

  Antalya Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr . Birol Say , anatomik yapısı dolayısıyla normalde açık kalp ameliyatı yapılarak kapatılması gereken deliklerinin hiçbir cerrahi müdahaleye gerek duyulmadan , özel bir teknik kullanılarak , hastanın bacak damarından girip kalbe tek bir şemsiye cihazı ( perkütan septoplasti ) yerleştirilerek kapatıldığını bildirdi .
Uyguladıkları yöntemin başarıyla sonuçlandığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr . Birol Say , " Bu yöntemle göğsün açılmasına ve hastanın kalp pompasına bağlanılmasına gerek olmadan çalışan kalpte işlem yapıldığı için hasta daha erken iyileşmektedir . Bu sistemle ayağa kalkma süresi kısalan hastanın açık kalp ameliyatında olduğu gibi uzun süre hastanede kalmasına gerek olmuyor . Kısaca tehlikesi olmayan bu yöntemle özellikle genç hastalarda hiçbir ameliyat izi olmaması çok önemli bir avantaj sağlamaktadır . Bu
yöntem sayesinde hasta bir günde tedavisi yapılarak taburcu edilebiliyor " dedi .
Dr . Say , kalbinde delik olan hastaların nefes darlığı , çarpıntı , yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetler yaşadığını , bu tür rahatsızlığı bulunan kişilerin mutlaka doktora başvurmaları gerektiğini söyledi .

KALBİNDEKİ İKİ DELİK KAPATILDI
Rahatsızları nedeniyle Antalya Yaşam Hastanesi ' ne başvurduğunu belirten Hadice Bekar , üç yıldan beri farklı sağlık kuruluşlarına gittiğini , yapılan tetkiklerle doktorların , astım , hipertansiyon , koroner kalp hastalığı teşhisi koyduğunu kaydederek , " Sonunda ancak açık kalp ameliyatı olabileceğim söylendi " diye konuştu .
İki ay önce nefes darlığı , omuz ağrıları ve çarpıntı şikayetiyle Antalya Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği ' ne başvuran 45 yaşındaki Hadice Bekar ' ın kalbinde iki delik olduğu saptanarak , Kardiyoloji Uzmanı Dr . Birol Say tarafından hastanın bacak damarından girilip , kalbe tek bir şemsiye cihazı ( perkütan septoplasti ) yerleştirilerek , deliklerin kapatıldığı bildirildi .