Gençlerin sorunlarına GGM çözüm bulacak

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, gençlerin sorunlarını çözmek amacıyla Gençlik Genel Müdürlüğü (GGM)'nin kurulmasına yönelik çalışmalar

  Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak , gençlerin sorunlarını çözmek amacıyla Gençlik Genel Müdürlüğü ( GGM ) ' nin kurulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi . Türkiye ' de 40 milyon gencin bir daire başkanı tarafından yönetilmesi devrinin kapacağını ifade eden Bakan Özak , genel müdürlüğün gençlikle ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyonu sağlayan bir kuruluş olacağını kaydetti .

Açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Samsun ' a gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak , spora ve gençlere yönelik yürütülen projeler hakkında bilgi verdi . Bakan Özak , gençlik ve spor faaliyetlerle yeni kuracakları genel müdürlüğün ilgileneceğini belirtti . Kendisine sporla ve gençlikle ilgili talepler geldiğinde heyecanlandığını dile getiren Özak , " Biz her ile çok fazla sayıda tesis yapmak istiyoruz . Çünkü çok genç ve yetenekleri çocuklarımız var . Onların önünü açmamız lazım . Kamp eğitim merkezleri yapılması , var olanların ise bakım onarımının gerçekleştirilmesi lazım . Bir yere gittiğimde sporla ve gençlikle ilgili proje geldiği zaman heyecanlanıyorum . Çünkü bu görevimiz ve yapmamız lazım . İnsana yatırım en büyük yatırımdır , beşeri sermayemizdir . Gençlik Genel Müdürlüğü kuruyoruz . Yani gençlik daire başkanlığı ile yönetiliyor . 40 milyon gençlik bir daire başkanı ile yönetilmez . Bu , gençlikle ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlayan bir kuruluş olacak . " dedi .

Kurulacak yeni genel müdürlüğün gençlerin sosyal , dinsel , cinsel , kültürel ekonomik ve mesleki alandaki sorunlarını çözeceğini vurgulayan Bakan Faruk Nafiz Özak , " Bütçemiz biraz az ama Başbakanımız ve hükümetimiz destekliyor . Evvela bir rakam yazılıyor . Sonra biz bunun iki üç katına çıkıyoruz . Önümüzdeki dönemde bu rakamı yukarılara çıkaracağız . Oraya da yeni bir bütçe alacağız . Mesleki gençlik eğitimine önem vermemiz lazım . Önümüzdeki günler bu günden daha iyi olacak . " açıklamasını yaptı .

Sosyal içerikli projeler yapılmasını arzuladığına da değinen Bakan Özak , sözlerini şöyle sürdürdü ; " Tüm ülke gençliğinin Çanakkale ' yi , Kemal Atatürk ' ü , İstanbul ' u ve Hz . Mevlana ' yı görmesi lazım . Atatürk ' ün Samsun ' a neden çıktığını , Amasya , Erzurum ve Sivas tamimlerinin neden yapıldığını anlatmak lazım ki bu ülkede huzur ve birliktelik olabilsin . Bu bir gönül köprüsü projesi . İstanbul Yurtkur ' da 230 bin yatağımız var . Bu yataklar iki ay boş . 1 milyon 600 bin yavrumuz Türkiye ' nin böyle her tarafına gidip gelip kardeşlik projesi oluşabilir . Bunları yapacağız . "