Stepne Hırsızı Araba Kullanış Şeklinden Yakalandı

İzmir'de Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, filmlere konu olabilecek bir operasyonla, araçların stepnelerini çalan 3 zanlıyı yakaladı.

Stepne Hırsızı Araba Kullanış Şeklinden Yakalandı
Polis, stepne hırsızlarının kimliğini, güvenlik kamerasına takılan otomobilin direksiyonundaki zanlının aracı sağ elle kullanmasından hareketle yakaladı. Zanlının, sol elinde sadece iki parmağı olduğu için sol elini kullanamayan ve hakkında birçok suç kaydı bulunan Ö.K. (31) olduğunu tespit eden polis, olayla ilgili diğer iki zanlıyı da kısa sürede yakaladı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, il merkezinde araçların stepnelerini çalan bazı kişileri takibe aldı. Yürütülen çalışmalar kapsamında, Gaziemir ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinin güvenlik kameralarına takılan soygun görüntüleri polisi harekete geçirdi. Alışveriş merkezinin sürekli olarak hareket ederek kendi etrafında dönen kamerası, iki kişinin bir otomobille alışveriş merkezinin otoparkına girdiğini tespit etti. İki zanlı, araçlarını kameranın
önünü kapatacak şekilde park ederek, park halindeki vatandaşlara ait iki aracın stepnelerini çalarak bölgeden ayrıldı. Hırsızlık olayı sırasında zanlılar, kameraya yakalanmamak için arabanın altına yattılar. Güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis, kamera görüntülerinde, iki zanlının bulunduğu otomobili kullanan kişinin direksiyonu sadece sağ eliyle kullandığını fark etti. Bu noktadan hareketle zanlının, sol elinde sadece iki parmağı olduğu için sol elini kullanamayan Ö.K. (31) olduğunu
belirleyen polis, düzenlediği operasyonla zanlıyı yakaladı. Zanlıların kullandığı otomobilin kiralık olduğunu belirleyen ekipler, kısa sürede stepne hırsızlığına karışan diğer zanlının A.A. (25) olduğunu tespit ederek gözaltına aldı. Polis, hırsızlık olayında kullanılan otomobili kiralayan R.K.'yı (30) da gözaltına aldı. Zanlılardan Ö.K. ve A.A.'nın aynı yöntemle 5 araçtan stepne çaldıkları, stepneleri 100 TL karşılığında sattıkları ileri sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 zanlıdan A.A. ve Ö.K.
çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. R.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Her üç zanlı hakkında daha önceden birçok suç kaydı bulunduğu belirtildi.
(CU-EA-Y)