Türk ve Kazak heyetler resepsiyonunda bir araya geldi

Başkent'te, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in Gençlik Parkı'ndaki heykeli açılışı sonrasında protokol resepsiyonda bir aray

Başkent'te, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in Gençlik Parkı'ndaki heykeli açılışı sonrasında protokol resepsiyonda bir araya geldi.

Rixos Otel'de düzenlenen resepsiyona; TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kazakistan Parlamentosu Meclis Başkanı Oral Muhamedjanov ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çok sayıda Türk-Kazak davetli katıldı.

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Gökçek, iki devlet arasındaki kardeşlik ilişkilerine vurgu yaparak, "İki devlet arasında sıcak bir ilişki olduğu gibi, iki kardeş halk arasında da büyük bir sevgi mevcuttur. Sayın Nazarbayev'in büyük Türk dünyasında birlik ve beraberliğin sağlanmasında büyük bir çaba sarf etmiştir. Yaşasın Türk-Kazak dostluğu, yaşasın Ankara-Astana kardeşliği, yaşasın Türk birliği..." ifadelerini kullandı.

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Bagdat Ambreyev ise, Türkiye ile Kazakistan arasında dostluğun bağımsızlıktan önceki yıllara dayandığını aktararak, Türk ve Kazak halklarının uluslar arası alandaki ilişkilerine çok özel önem verdiklerini kaydetti.