PTT'den emeklilere kredi hazırlığı

PTT Genel Müdürü Osman Tural, personellerine kredi vermeye başladıklarını, en kısa sürede emekliler için aynı uygulamayı başlatacaklarını açıkladı.

PTT'den emeklilere kredi hazırlığı
Antalya'da devam eden 'Değişen Dünyada İhtiyaçlar, Elektronik Hizmetler, Çevre ve Stratejik Hedefler Semineri'nin kapanış toplantısı yapıldı.

Program öncesi basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenleyen PTT Genel Müdürü Osman Vural, çalışmalar ve yeni uygulanacak projeler hakkında bilgi verdi.

Yeni uygulamaya koydukları kredi projesi hakkında bilgi veren Vural, ilk olarak PTT personeline kredi vermeye başladıklarını açıkladı. Vural, daha sonraki zamanlarda, emekliler ve çalışanları da aynı uygulamaya dahil edeceklerini ifade etti. Yeni sistemin nasıl çalışacağını da anlatan Vural, kredi vermede bankalar için aracı olduklarını ifade etti.

Şu ana kadar bir bankayla anlaşma sağladıklarını belirten Vural, "İsteyen bankalarla işbirliğine giderek kredi veriyoruz. Emekliler ve çalışanlara da vereceğiz. Faiz oranlarımız bankalardan biraz daha düşük olabilir. Ayrıca bankalardan en önemli farkımız, bizim 4 bine yakın iş yerimiz var. Biz bu şekilde bankalara destek hizmeti veriyoruz. Tüm bankalar PTT'ler üzerinden kredi verebilecek." şeklinde konuştu.

Dağıtıcılara yönelik yeni çalışmaları olduğunu açıklayan Vural, yeni sistemde dağıtım işinde taşeron mantığına geçeceklerini belirtti. Postacıların, 'Ben memurum, hamal değilim' dediğini hatırlatan Vural, "Ancak işe girerken imzaladıkları sözleşmelerde bu şartlar yer alıyor. Kamu mantığı ile bu iş olmaz. Biz de yavaş yavaş taşeron mantığına geçiyoruz." diye konuştu. Vural, posta dağıtım işinde de profesyonelliği hedeflediklerini, bu kapsamda meslek yüksekokullarının açıldığını söyledi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Vural, Türkiye çapında 3 bin 961 PTT işyerinde otomasyon sistemi bulunduğunu söyledi. Vural, PTT'de bünyesinde 37 bin 320 personelin görev yaptığını kaydetti.

PTT'nin 144 kurumun 172 işlemini yaptığını belirten Vural, bütün kurumlarla çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. PTTBank'lardan sonra kargo işine de girdiklerini kaydeden Vural, "Şu ana kadar ortalama 1 milyon 400 bin kargo taşıdık. Bu sayının aylık 2 milyonu geçmesini hedefliyoruz. Böylece yüzde 10 olan pazar payımız da artacak. Kurum olarak bu yıl 250 milyon TL kar hedefliyoruz." dedi.

Kaynak: CİHAN