Kepez'de meslek kurslarının yılsonu sergisi açıldı

Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK)'na devam eden öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı ürünlerden oluşan "Narin Eller, Nadir İşler" adlı yıl

Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK)'na devam eden öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı ürünlerden oluşan "Narin Eller, Nadir İşler" adlı yıl sonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.

AKMEK Sakarya Kurs Merkezi'ndeki serginin açılış törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, ilçe halkı ve kursiyerler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Hakan Tütüncü, 41 projesinden biri olan meslek edindirme kurslarının meyve vermeye başlamasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bir yıl içerisinde 5 farklı noktada, 57 ayrı branşta, 3 bin 300 öğrenciye hizmet veren bir meslek edindirme kursu oluşturduklarına vurgu yapan Tütüncü, "Elbette ki belediyeciliğin yol, imar, park yapmak olmadığını gayet iyi biliyoruz. Bir şehirde yaşayan insanların sosyal yönden gelişmelerini sağlamak, onlara çeşitli sosyal ortamlar sunmak ve o insanları sosyal ortamların içerisine çekebilmek günümüz belediyeciliğin en önemli görevlerindendir." şeklinde konuştu.

Kursiyerlerin, edindikleri el becerileri ile aile ekonomisine küçük de olsa katkı sağlayacağını hatırlatan Tütüncü, AKMEK'in ev hanımları için de hobilerini geliştirebilecekleri bir sosyal ortam olduğunu kaydetti.

"Narin Eller, Nadir İşler" sergisinin açılışını eşi Ayşe Tütüncü ve diğer davetlilerle birlikte yapan Tütüncü kursiyerleri ve onları yetiştiren öğretmenleri kutladı.

Sergide, Başkan Tütüncü'nün, yağlı boya resim çalışmaları da sergileniyor. Filografi, kitre bebek, ev aksesuarları, ebru, iğne oyası, vitray, rölyef' gibi ürünlerin yer aldığı sergi 30 Haziran'a kadar ziyarete açık olacak.