ÇÜ Rektörü Akınoğlu: Eczacılık fakültesiyle üniversitemizde sağlık kompleksi tamamlanmış olacak

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Akınoğlu, eczacılık fakültesinin kurulması ile üniversitede sağlık kompleksinin tamamlanmış olacağını söy

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Akınoğlu, eczacılık fakültesinin kurulması ile üniversitede sağlık kompleksinin tamamlanmış olacağını söyledi. ÇÜ Senatosu Karaisalı Meslek Yüksek Okulu'nda yaptığı senato toplantısında Adana'ya eczacılık fakültesi kurma kararı almıştı.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Akınoğlu, Tıp Fakültesi Farmakoloji Nabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Öğülener'in sunduğu rapor doğrultusunda fakültenin kaliteli ve etkin hizmet sunumu sağlayacak kalifiye eczacı ihtiyacını karşılayacağını kaydetti. Akınoğlu, "Sağlıkta bütüncül bir eğitim ve hizmetin söz konusu olması ve eczacıların bu bütünlüğü tamamlaması nedeniyle üniversitemizde eczacılık fakültesinin bulunması gerekiyordu. Eczacılık fakültesinin kurulması ile üniversitemizde sağlık kompleksi tamamlanmış olacak." dedi.

ÇÜ kampüsü içinde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi'nin kullandığı 2 bin 600 metrekare kapalı alana sahip 4 katlı binanın eczacılık fakültesine tahsis edileceğini kaydeden Akınoğlu, "Sadece mevcut laboratuarları fakültenin gereksinimlerine göre yeniden düzenleyeceğiz." diye konuştu. Türkiye'de 13 eczacılık fakültesinde yılda ortalama 750-800 öğrencinin mezun olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Alper Akınoğlu, "Türkiye'de sanıldığının aksine Avrupa Birliği normlarına göre eczacı sayısı fazla değildir. Avrupa Birliğine üye ülkelerin ortalamasına göre 100 bin kişiye düşen eczacı sayısı 77,89 iken, Türkiye'de bu rakam 34,70'dir. Adana, Dünya Sağlık Turizmi Dernekleri Konfederasyonu tarafından sağlık turizmi yapmaya elverişli 25 şehir arasında gösterildi. Sağlık turizmi açılımı ve Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın Adana'daki uygulamalarıyla, kamuya ve özel sektöre ait mevcut sağlık kurumları da yeniden yapılanma sürecine girdi. Ülkemizdeki eczacılık fakültelerinin ana amacı, lisans ve lisansüstü düzeyde nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. Öğrenciler, ilaç kaynakları (doğal, yarı-sentetik ve sentetik), ilaç üretimi, müstahzar yapımı, ilaçların tedavi edici ve toksik etkilerine ait temel ve mesleki bilgileri edinmektedirler." şeklinde konuştu.