Uzak Doğu ülke vatandaşları, Antalya'da yaz sıcağından korunmak için şemsiyesiz dolaşmıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Antik Kent'i gezmeye gelen Çin, Tayvan, Tayland, Japon, Singapur ve Güney Koreli turistlerin, ellerinde şemsi

  Antalya ' nın Manavgat ilçesine bağlı Side Antik Kent ' i gezmeye gelen Çin , Tayvan , Tayland , Japon , Singapur ve Güney Koreli turistlerin , ellerinde şemsiyeyle dolaşması dünyaca ünlü turizm beldesinde renkli görüntülere sahne oluyor .

Apollon Tapınağı önünde serinlemek için denize giren Güney Koreli öğrenciler , güneşten etkinlenmemek için de şemsiyelerini açtı .

SSR Tour Turizm Seyahat Acentesi Korece Turist Rehberi ve Arkeoloji Turizmi Uzmanı Son Myung Hee ; Çin , Tayvan , Filipinler , Japon , Tayland , Singapur ve Güney Kore vatandaşlarının sıcaktan ve yağmurlu havadan korunmada şemsiye kullandıklarını belirtti .

Şemsiyenin güneş ışınlarının insan vücuduna zarar vermesini büyük oranda engellediğini belirten Hee , Türkiye ' de yazın şemsiye kullanana fazla raslamadıklarını kaydetti . Hee , " Uzak Doğu ülkelerinde yazın güneşten korunmak için şemsiye kullanmak bir gelenek . Özellikle Çin , Japon ve Güney Koreliler , yazın evlerinden çıkarken mutlaka şemsiye ile çıkar . Yazın Uzak Doğu ülkelerinde şemsiye kullanmak bir gelenek . Bu geleneği Türk dostlarımıza da öğreteceğiz . Bu öğrenme kendi sağlıkları için olacak . " diye konuştu .

Hee , şemsiyenin Güney Kore kültüründe sevgi ve aşkı temsil ettiğini belirtti . Hee , bunun için yeni evlenen çiftlerin bir biriyle dolaşırken şemsiyeyle gezdiğini ifade etti .