GENİŞ HABER - Bakan Yıldırım: Bu ahmaklar ne yaparlarsa yapsınlar birliğimizi bozmaya güçleri yetmeyecektir

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yap, işlet, devret modeliyle yaptırılan Sığacık Yat Limanı açılışına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hakkari'

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yap, işlet, devret modeliyle yaptırılan Sığacık Yat Limanı açılışına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hakkari'de gerçekleştirilen törer saldırısına sert tepki gösterdi. "Bu ahmaklar ne yaparsa yapsınlar, bu ülkenin birliğini, beraberliğini bozmaya asla asla ve asla güçleri yetmeyecektir" diyen Bakan Yıldırım, Türkiye, İran, Irak sınır bölgesinde hain bölücü terör örgütü mensuplarının yaptığı saldırıyla şehit olan Mehmetçikleri şükranla anarak, gazilere acil şifalar diledi.

Türk milletine başsağlığı dileyen Bakan Yıldırım, "Şunu herkes çok iyi bilmeli ki, 1071 yılından beri hür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklarda ilelebet Türk milleti 72 milyon, birlik ve beraberlik içerisinde tek bayrak, tek devlet, tek vatan anlayışıyla büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için elele birlikte çalışacağız ve bunu başaracağız. Eğer bunlar, söyleyecekleri bir söz varsa, memleketin hayrına bir şey düşünülüyorsa enerjilerini bu ümitsiz yolda, çıkmaz sokakta tüketmesinler. Gelsinler bu ülkede 72 milyonla birleşsinler. Ne enerjimizi, ne kaynaklarımızı ne de Mehmetlerimizi kaybetmeyelim. Bu ülkenin toprakları da kaynakları da hepimize yeterde artar bile. Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle her zaman elele birlikte olacağız, moral değerlerimizi yüksek tutacağız ve inşallah ülkemizi bu badireden hep birlikte çıkaracağız." diye konuştu. 12 Eylül'de yapılacak referandum sürecine de ilginç bir benzetme yaparak değinen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Bütün bunları yaparken baktık ki adaletin yolları kapalı kalmış. Adalet sisteminin ne kadar büyük bir değişime ihtiyaç duyduğunu son zamanlarda yaşanan olaylarda milletimiz açık seçik görmüştür. O halde yolları açmak bizden adalet yollarını da açmak İzmirliler'den, milletimizden. 12 Eylül'de inşallah adalet yollarını da milletimiz açacak ve böylece çağdaş uygarlık yolculuğumuza hak ve özgürlüklerin geliştiği, demokrasinin daha da derinleştiği bir Türkiye için elele birlikte yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Bakanlığının yaptığı hizmetler hakkında da bilgi veren Yıldırım, hükümetin yapacağı herşeyin sözünü verdiğni, yapamayacağı şeylerin ise sözünü vermediğinin altını çizdi. İzmir'e 7 yılda 5 katrilyon TL yatırım yapıldığını, bunun yarısının ulaştırma yatırımlarından oluştuğunu ifade eden Yıldırım, İzmir'in Türkiye'nin bağımsızlığının ve demokrasinin timsali olan şehri olduğunu, İzmir'e yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini, TCDD Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yıl sonunda hizmete geçecek olan Egeray'ın günde 500 bin yolcu taşıyacağını söyledi. Sığacık Yat Limanı'nın yap, işlet, devret modeliyle ihale edildiğini ve 25 yıl boyunca ihaleyi kazanan şirket tarafından işletileceğini kaydeden Yıldırım, bu süre zarfında devletin de kazanç sağlayacağını belirterek, "Yatmıyoruz, yat turizmine yatırım yapmaya devam ediyoruz.'' diye konuştu. Türkiye'nin, Akdeniz'de yat turizminde en büyük payı alan İspanya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerin arasında bulunması için çabalarının devam edeceğini de ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin 2023 yılında yat bağlama kapasitesini 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin 4 milyar dolar olan yat turizmi kazancını 9 milyar dolara çıkardıklarını, bunların önemli bir kısmını da yap, işlet, devret modeliyle gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Bakan Yıldırım, devam eden yat limanı inşaatlarının tamamlanmasıyla 100 bin kişiye istihdam sağlanacağını ve 1 milyar dolarlık yatırımın gerçekleşmiş olacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Teos Marina, açılış kurdelesı kesilerek hizmete açıldı.