Sözleşmeli personele 'döner sermeye verin' davası

Türk Sağlık-Sen 4/C'lilere döner sermaye ödenmesi için Yozgat İdare Mahkemesinde dava açtı. Döner sermaye gelirinin elde edinmesine çalışarak katkı sa

  Türk Sağlık-Sen 4/C ' lilere döner sermaye ödenmesi için Yozgat İdare Mahkemesinde dava açtı . Döner sermaye gelirinin elde edinmesine çalışarak katkı sağlayan 4/C ' li çalışanın döner sermayeden faydalandırılmamasının hukuka uygun olmadığı kaydedildi .

Dava dilekçesinde döner sermaye kanunda personelin katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirinin personelin kuruma fiilen katkı sağladığı sürece ek ödeme olarak verilebileceği hükmünün yer aldığı belirtildi . Kadrolu ve sözleşmeli memurlara döner sermaye ödenirken aynı işi yapan 4/C ' lilere ödenmemesini Anayasa ' nın kanun önünde eşitlik ilkesine aykırı olduğu ifade edildi . 4/C ' li personele döner sermaye ödenmemesine ilişkin işlemin iptal edilmesi talep edildi .

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci , düşük ücret alan 4/C ' lilere döner sermaye ödenmemesinin haksızlık olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu :

" 4/C kamuda mağduriyete yol açan istihdam modellerinden birisidir . Düşük ücretlerle çalışan 4/C ' lilere döner sermaye ödenmemesi ise ayrı biri haksızlıktır . 4/C ' lilerde hastanelerde hizmet üretiyorlar . Dolayısıyla döner sermayeyi hak ediyorlar . Bu adaletsizliğin giderilmesi için dava açtık . Umarım olumlu bir kararla 4/C ' liler için önemli bir adım atılmış olur . "