Türkiye'yi eşdeğer ilaçta Avrupa'nın lideri yapacak

Dünyanın ilk 5 eşdeğer ilaç üreticisi arasında yer alan Actavis, Türkiye'deki pazar payını artırmayı hedefliyor. Şirketin Pazarlama ve Satış Direktörü

Dünyanın ilk 5 eşdeğer ilaç üreticisi arasında yer alan Actavis, Türkiye'deki pazar payını artırmayı hedefliyor. Şirketin Pazarlama ve Satış Direktörü Altan Görseval, 2009 yılında başladıkları yeniden yapılanma süreci ile ilaç sektöründe deneyimli, genç ve dinamik bir ekip kurduklarını belirterek, Türkiye'yi Ortadoğu ve Avrupa'da lider yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Hem müşteriyi hem de çalışanlarını memnun etmeye odaklı bir iç işleyişe yöneldiklerini aktaran Görseval, "Bu hedefler doğrultusunda Antalya'ya çok önem veriyoruz. Özellikle kalp-damar sistemi ve merkezi sinir sistemi ile ilgili hastalık belirtilerinin yüksek olduğu bölgede, hekim ve eczacılara nitelikli hizmet veriyoruz." dedi. 2011 yılında 20 yeni ürünü piyasaya sunacakları haberini veren Görseval, toplumun sağlık bilincinin artırılmasına yönelik geliştirdikleri sosyal sorumluluk projelerine de yakın bir zamanda başlayacaklarını bildirdi. Görseval, bunun için 32 kişilik özel bir ekip kurdukları bilgisini verdi.

13 ülkede üretim tesisi ve 10 binin üzerinde çalışanı ile dünyanın ilk 5 eşdeğer ilaç üreticisi arasında yer alan Actavis Grubu, 40 ülkede faaliyet gösteriyor. AR-GE'ye yılda ayırdığı 250 milyon dolar ve 830'dan fazla ürünü ile eşdeğer ilaç sektöründe en geniş ürün portföyünün sahibi olan Grup, müşterilerine zamanında, yeterli ve yüksek kalitede ilaç sağlıyor. Actavis, üç işletme tesisinde, Non-Beta Laktam, Penisilin ve Sefalosporin üretim alanlarında yıllık 500 milyon table ve 85 milyon kutu kapasitesi ile çalışıyor. Avrupa ve Amerika'da da üretim yapan Actavis, hem FDA hem de EU onaylı uygun maliyetli ürünleri ile onkoloji, merkezi sinir sistemi, diyabet, gastroenteroloji ve kardiyovasküler alandaki önemli ve maliyetli hastalıkların tedavilerinde ön plana çıkıyor.